Diari digital d'Andorra Bondia
El 7 de març del 2018 es va presentar la nova versió de l’‘e-parc’, que permet pagar aparcaments amb barrera i zona blava.
El 7 de març del 2018 es va presentar la nova versió de l’‘e-parc’, que permet pagar aparcaments amb barrera i zona blava.

Venudes 780 targetes ‘e-parq’, un producte que cada cop “té més èxit”


Escrit per: 
M. P. A.

La targeta e-parq va entrar en funcionament a Encamp fa un parell d’anys, i fins ara se n’han venut un total de 780. L’e-parq és una targeta que serveix per pagar els aparcaments i les zones blaves de la parròquia i que té com a finalitat que l’usuari estalvïi temps i diners, perquè amb l’e-parq estalvi del 50% de descompte de les tarifes a les zones verdes i blaves i d’una hora de gratuïtat i d’un 50% de descompte als aparcaments amb barrera. La consellera de Circulació, Laura Mas, va valorar de manera positiva el nombre de targetes venudes i va afirmar que “cada vegada té més èxit”. 

A més, en aquests moments ja funciona en tots els aparcaments amb barrera, que són 10 (Arínsols, Prat de l’Areny, Complex, St. Miquel, Terres Primeres Baix, Encamp, Espialassos, Prada de Moles, Funicamp i Prat de Baro) i, paral·lelament, és vàlida en els 48 parquímetres d’Encamp. Aquesta és una de les novetats del producte que es va presentar fa un any i que només té aquesta parròquia. Cal posar de manifest que l’adequació dels parquímetres i els canvis de barreres en alguns dels estacionaments ha costat 300.000 euros.
La targeta e-parq s’adquireix a l’oficina de l’aparcament dels Arínsols o bé a les oficines del Servei de Circulació i d’Atenció Ciutadana, segons informa el Comú. La seva recàrrega es pot realitzar tant als caixers automàtics dels aparcaments abans esmentats per al saldo d’aparcaments, com als diferents parquímetres instal·lats a la via pública per al saldo de zona blava i verda (en monedes). Per recarregar el saldo de parquímetres amb bitllets, aquest es pot realitzar a les màquines situades a les Feixes del Funicamp, la Palanqueta, Prada de Moles i St. Miquel.
Mas va puntualitzar que la targeta e-parq coexisteix amb la vinyeta, una etiqueta que es col·loca al vidre del davant del vehicle i permet aparcar en zones blaves d’estacionament regulades per parquímetres, que va entrar en funcionament fa un any, destinada sobretot “a gent resident”. D’altra banda, la consellera també va assegurar que ja es pot pagar amb targeta de crèdit a tos els aparcaments d’Encamp i que també està habilitada l’aplicació per pagar les san-cions de trànsit en línia. El que sí que de moment no s’ha posat en marxa és una aplicació que havia de permetre fer la reserva d’estacionament amb el telèfon mòbil. 

Cinc nous aparcaments
Pel que fa a l’estat dels aparcaments de la parròquia, el departament d’Obres Públiques i Urbanisme segueix treballant en el projecte de millora de la mobilitat amb l’habilitació de noves zones d’estacionament en diferents punts d’Encamp per tal de pal·liar el dèficit de places que s’ha estat registrant en determinats sectors. L’objectiu és aconseguir que tant les zones residencials com les d’equipaments i de serveis tinguin places disponibles. La previsió per a aquest 2019 és posar en marxa fins a cinc nous espais d’aparcament, un dels quals ja està en construcció, el de Raconets, i altres dos, el de Pardines i Hort de Godí estan en la fase de redacció del projecte. 
La consellera no va voler detallar quins seran els altres dos perquè en aquests moments el Comú encara es troba negociant amb els propietaris dels terrenys, però espera que en breu es puguin signar els acords. 

 

targeta e-parq
e-parq
aparcament
Encamp
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic