Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió del Consell de les escoles, presidida per la ministrra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
Un moment de la reunió del Consell de les escoles, presidida per la ministrra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Vilarrubla reitera la voluntat que el curs que ve sigui presencial


Escrit per: 
Agències / FOTO: M. F.

“La meva voluntat és que l’escola sigui per a tots i tots els dies; la idea és que sigui presencial i que diàriament tots els alumnes puguin anar a l’escola”. Aquesta és la intenció expressada per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, de cara al curs vinent que arrenca el 9 de setembre. Per aquest motiu, el ministeri que encapçala Vilarrubla treballa perquè l’inici del curs es pugui fer amb grups de classe “sencers” però ja s’han preparat, paral·lelament, “diferents escenaris” per si aquests grups s’haguessin de reduir o, fins i tot, si s’haguessin de fer les classes de manera telemàtica.

De fet, tal com ha manifestat la titular d’Educació, els docents ja han fet formacions, i n’hi ha previstes més, per poder adaptar la docència a aquesta forma telemàtica. Una primera formació ja ha comptat amb la participació de 300 professors i n’hi ha programades també per a les famílies, perquè puguin no només conèixer “l’eina sinó també tenir les competències” per poder-la fer servir. Una de les qüestions que sembla neguitejar els mestres és l’avaluació telemàtica. “L’avaluació no és tan evident”, ha remarcat Vilarrubla, i més en certes edats. Altra qüestió que també s’ha posat sobre la taula és quin hauria de ser el paper de les famílies davant aquesta nova manera de seguir les classes, si calgués. Aquestes són dues de les qüestions que, precisament, la ministra ha tractat aquesta setmana amb el sindicat de professors en el marc d’un seguit de reunions que està mantenint amb diferents actors per “reflexionar sobre l’educació” després de “l’experiència que s’ha viscut” i poder saber "què es pot aprofitar o què podem canviar". Així, després d’haver-se reunit amb els mestres, Vilarrubla s’ha trobat aquest dijous al matí amb el Consell de les escoles. La setmana que ve hi ha prevista una trobada amb els membres de la comissió legislativa d’Educació i també hi ha la voluntat de poder fer una reunió amb els diferents exministres d’Educació que hi ha hagut des de la Constitució. L'objectiu, ha destacat la titular d’Educació, és poder recollir idees des de diferents àmbits (professors, pares, alumnes...) i que aquest treball pugui servir per extreure’n “punts palpables” a implementar tant a curt com a mitjà termini.

Tornant a l’inici del curs escolar, la ministra ha destacat que a més del funcionament per grups de convivència que seran els alumnes que formaran l’aula, es treballa perquè hi hagi uns circuits o unes normes per a l’hora del pati, però ha incidit en què la voluntat és que els equips puguin funcionar amb la màxima normalitat a l’aula. També es pretén que els menjadors donin servei.

educació
escola
consell de les escoles
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic