El cos de l’home de 57 anys que ha caigut aquesta tarda al riu Valira a Escaldes va ser localitzat al voltant de les vuit del vespre entre el pont de Madrid i el pont de la Margineda. Va ser poc després de les tres de la tarda, quan efectius de la policia, dels bombers i dels serveis de circulació van començar a buscar l’home que s’havia precipitat al Valira de manera accidental mentre treballava a les obres del projecte Caldes. Concretament, el cos d’ordre va rebre l’avís que un home havia caigut al riu a la zona alta d’Escaldes a les 15.08 hores, segons han  confirmat fonts de la policia, que van iniciar el dispositiu de recerca, tal com s’ha dit, conjuntament amb bombers, efectius del Servei d’Urgent Mèdic (SUM) i els serveis de circulació d’Escaldes, Andorra la Vella i Sant Julià. 

També a l’altra banda de la frontera, els bombers de la Generalitat de Catalunya i els mossos d’esquadra van estar treballant en la cerca de l’home des de primera hora de la tarda. Així, segons han informat a través de les xarxes socials, s’hi han implicat amb 14 dotacions i dos helicòpters del Grup d’Actuacions Especials (GRAE). En concret, han estat buscant l’home a la zona d’Anserall. Tal com ha informat la polica en un comunicat, a partir del moment què s'ha informat a l’agregat d’Interior i al conseller d’Interior de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, s'han posat a disposició de l’operatiu de forma immediata per si era necessari. 

La policia també va comunicat que també va ser clau la col·laboració de FEDA, que va fer disminuir el cabal de l’aigua per facilitar les tasques de rescat, que han culminat poc després de les vuit del vespre, quan l’helicòpter ha localitzat el cos i  dos bombers l'han rescatat. Posteriorment, el cadàver ha estat traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Segons han confirmat fonts properes a les obres del projecte Caldes, es tractava d’un treballador de les obres que s’estan realitzant a la placeta del Madriu, a l’últim tram del projecte, que depèn per tant de l’empresa adjudicatària dels treballs. Les mateixes fonts han informat que el treballador era de nacionalitat portuguesa i de mitjana edat, i que en el moment de l’accident estava treballant entre la plataforma de la placeta i el Valira i per motius que es desconeixen es va precipitar al riu. 

Des del mateix moment de rebre l’avís, efectius del cos de bombers i de la policia s'han desplegat al llarg del Valira, entre Escaldes i Sant Julià de Lòria, per rastrejar les lleres del riu. Cal tenir en compte que les feines de rescat han estat especialment complexes pel considerable cabal amb què baixa aquests dies el Valira, perquè al tram baix el riu està encapsulat i resulta difícil accedir-hi i perquè el cos es podria haver enganxat amb els arbres de les lleres. Per la seva banda, fonts dels bombers han explicat que efectius del cos havien aconseguit localitzar el cos del treballador a l’altura de la caserna de Santa Coloma però no l'han pogut recuperar i se’ls ha escapat aigües avall. Per aquest motiu a mesura que va anar avançant la tarda, la recerca s'ha centrat en el tram baix del Valira, entre la Margineda i la frontera del riu Runer.

Les obres del Projecte Caldes han quedat suspeses ahir a la tarda de manera cautelar. La policia ha obert una investigació per acabar de determinar les circumstàncies i causes exactes de l’incident.