Diari digital d'Andorra Bondia
L’expresident de la Fundació Privada Tutelar David Claverol.
L’expresident de la Fundació Privada Tutelar David Claverol.

Claverol torna els diners que havia retirat de la Fundació Tutelar


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Després que dijous passat es donés a conèixer que s’havia apropiat de forma injustificada de diners de la Fundació Privada Tutelar, l’expresident de l’entitat David Claverol va ingressar ahir els fons en un dels comptes bancaris de la institució. Això va tenir lloc a les 16.51 hores i l’import retornat són els 23.000 euros objecte de la denúncia efectuada el 16 d’agost a la fiscalia per part del ministre de Justícia i Interior i una empleada de la fundació. 

D’aquesta manera, Claverol va complir amb el que va comunicar als patrons de l’entitat la setmana passada a través d’un correu electrònic. En la carta va atribuir els fets a un malentès i va assegurar que quan tornés a Andorra, el 26 d’agost, restituiria les disposicions en efectiu que havia realitzat des de finals de maig així com la factura que va girar a nom seu i que ascendia a uns 2.000 euros. Cal recordar que el nou president de la fundació, Joan Carles Rodríguez Miñana, va assegurar que els diners sostrets per Claverol s’anirien a buscar allà on fos i passés el que passés, i va advertir que si calia es faria una demanda civil per reclamació de quantitats.
Rodríguez Miñana va argumentar que Claverol va ser elegit president de l’entitat perquè tots els seus membres van considerar que el càrrec havia de ser per a ell tenint en compte els esforços i el temps que esmerçava a la fundació. “Qui s’ho havia d’imaginar”, va dir el president després de constatar que el seu predecessor, que va estar poc més d’un mes en el càrrec, havia anat retirant diners en efectiu de comptes de la fundació que no són d’ús quotidià. Tot i així va destacar la rapidesa amb què es va detectar aquest problema i amb què es va actuar per posar-hi fi. “És com si volguessis fer una malifeta i la fas a la convenció de la Interpol”, va declarar, i va recordar que el patronat està format pel ministre d'Afers Socials, que n’és vicepresident, el ministre de Justícia i Interior i representants de l’Associació de Bancs Andorrans, dels set comuns i de la Cambra de Notaris. Rodríguez Miñana també va assegurar que financerament aquests fets no afecten la fundació, que segueix treballant amb normalitat.

Claverol
Torna
diners
Fundació tutelar
Comentaris: 1

Comentaris

Ni torna ell els diners ni es presenta al país. No se com podeu dir que compleix amb la misiva enviada al patronat. D'altra banda puntuar amb NI tant sols un punt aquest desvergonyit.....ja em perdonareu

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic