Diari digital d'Andorra Bondia
Processada i víctima van declarar ahir dues versions contràries.
Processada i víctima van declarar ahir dues versions contràries.

Corts jutja una dona que hauria abusat sexualment del nebot de sis anys


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El Tribunal de Corts va jutjar ahir una dona acusada d’haver abusat sexualment del seu nebot entre els anys 2006 i 2008, quan el nen tenia 6 anys. La fiscalia demana per a la dona quatre anys de presó, part dels quals condicionals, i el pagament d’una responsabilitat civil que ascendeix als 10.000 euros i és el que reclama la família del menor. La defensa, en canvi, en demana l’absolució, ja que la dona nega tots els fets. 

El fiscal considera provat el delicte d’abús sexual perquè la declaració del menor al llarg de tot aquest temps és creïble i es manté constant i perquè així ho acrediten els tres informes pericials de tres psicòlogues, que també van declarar ahir. A més, considera que no s’ha provat l’argument en el qual s’escuda la processada, que el menor ho diu influenciat per la seva mare, que ho fa per raons econòmiques. 

Segons la fiscalia la dona hauria aprofitat la confiança dipositada pel pare del menor (germà del seu marit) i de la mare, que li deixaven el nen alguns caps de setmana perquè ells havien de baixar a cuidar la germana de la mare, que estava malalta a Barcelona. En diverses ocasions, i en declaracions del menor, la dona li havia tocat els genitals mentre ell dormia o quan el dutxava. Segons va dir en algun informe previ, en ocasions la dona li feia aquests tocaments nua al llit.

Tot es va destapar anys més tard, quan els pares van notar un canvi de comportament en el fill. El nen estava tocant-se els genitals, i la mare li va preguntar què feia, i ell li va respondre que la seva tieta també li ho feia i no passava res. Aquesta afirmació va despertar l’alarma dels pares, que el van portar a una psicòloga i van denunciar els fets. 

El ministeri públic, a més, considera com a prova que el menor durant aquell temps va tenir irritacions al penis, segons marca un informe d’urgències, i aquestes van desaparèixer quan va deixar de veure la tieta. 

Per tot, considera que la processada és autora del delicte major continuat d’abús sexual sobre menor de 14 anys amb l’agreujant de ser familiar de la víctima, i va remarcar que ho va fer en el context d’una confiança que li van donar els pares perquè tingués cura del seu fill. 

El menor va declarar ahir que els fets els havia superat, tot i que en el seu temps sí que el van afectar. En canvi, la seva mare no ho ha superat, perquè segons asseguren també els informes psicològics, la família té el sentiment de culpa, de no haver cuidat bé del seu fill. Tot i això, han participat com a acusació particular i reclamen 10.000 euros pels danys causats.

La defensa, en canvi, demana l’absolució. La dona nega tots els fets i va manifestar ahir que sempre li han hagut de pagar moltes coses al nen, perquè la seva família no podia econòmicament. La dona va dir que ella dormia amb el nen perquè tenia por i el seu home se n’anava a dormir a una altra habitació. 

El lletrat de la defensa diu que les declaracions del menor sí que varien, ja que en algunes ocasions diu que dormien nus tots dos, nen i tieta, i després diu que li feia tocaments per sota del pijama. Aquesta part també nega l’efecte físic de les irritacions en el penis del menor. Si es té en compte que tal com diu la víctima només van ser tocaments i no masturbació, no hauria de provocar aquestes lesions. Aquesta part considera que el nen “fabula”. Subsidiàriament si el tribunal considera els fets provats demana que la pena sigui totalment condicional i la indemnització menor. 

El judici ha trigat tant temps perquè el 2014 es va canviar el jutge d’instrucció perquè tenia una amistat amb el pare, i després l’afer va arribar al Constitucional, que va desestimar el recurs d’empara presentat per la processada, que va demanar la nul·litat de totes les actuacions i li ho van negar. 

Corts
jutja
dona
abusat
sexualment
nebot
sis anys
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic