Els mossos d’esquadra han desmantellat un grup criminal per presumptament ser els autors de tres robatoris a domicilis de la Seu d’Urgell, Osona i el Berguedà. Els arrestats, d’edats compreses entre els 21 i 25 anys, han ingressat preventivament a la presó. Segons explica el cos policial, la investigació va començar l’octubre passat. Els agents van localitzar un grup de persones residents a Barcelona amb diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Fruit de les diverses gestions policials,  els investigadors van relacionar aquest grup amb tres robatoris a domicilis de la Seu d’Urgell, el Brull (Osona) i Gironella (Berguedà), comesos entre el 14 i el 19 de novembre.

Els robatoris compartien el mateix modus operandi: forçaven les finestres o portes corredisses de la planta baixa de les cases i entraven a l’interior. Davant d’això, el 21 de novembre passat un operatiu policial va permetre detenir tres membres del grup a Manresa. El mateix dia també van poder recuperar tres armes de foc que s’havien sostret en un dels robatoris. L’endemà de les detencions la policia va fer una entrada i perquisició al domicili dels presumptes autors, on van localitzar i recuperar una part dels objectes sostrets.

Els detinguts, a qui imputen tres robatoris amb força en domicilis i pertinença a grup criminal, van passar el passat dia 24 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, que en va decretar l’ingrés a presó.