La policia va detenir diumenge al Pas de la Casa el conductor d’una autocaravana LMC amb matrícula francesa per atropellar una jove de 19 anys a un pas de vianants. La noia va resultar ser ferida greument amb una fractura de pelvis, i després de ser traslladada en helicòpter a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, va ser derivada a l’hospital de Tolosa. L’home, no resident de 65 anys, va ser detingut per un presumpte delicte contra la integritat física i moral o per lesions per imprudència. Aquesta és la darrera de les 20 detencions que va efectuar la policia la setmana passada.
També destaca la detenció d’un jove de 18 anys que dissabte, quan faltaven cinc minuts per a les sis de la tarda, va ser detingut en un domicili particular de la Massana per haver maltractat la seva mare.
Per altra banda, cal remarcar tres detencions on els arrestats van mostrar resistència greu als agents de policia. Es tracta dels fets ocorreguts divendres a les 3.41 hores de la matinada quan una jove de 19 anys estava discutint ferventment entre dos grups de persones en un carrer d’Escaldes. En intervenir els agents de policia, la jove no va fer cas a les indicacions dels policies de baixar el to de veu “vist l’horari nocturn i va proferir injúries envers els agents interventors”, comunica la policia.
Dues hores abans, un home resident de 34 anys es presentava al despatx policial perquè a primera hora del matí es va escapar amb una motocicleta d’un control de la policia a la carretera, després d’efectuar múltiples infraccions al codi de circulació a la parròquia de Sant Julià.
Per altra banda, dissabte a un quart de les cinc de la tarda, la policia va ser requerida a un domicili particular de Sant Julià de Lòria. Un home, resident de 40 anys, estava “sojornant el domicili dels seus pares, tenint aquest activa una prohibició d’entrar en contacte amb els seus progenitors, per ordenança penal”. La policia va intervenir-hi i l’home va tenir unes reaccions violentes i d’excessiva resistència amb els agents interventors i va ser detingut per un delicte contra la funció pública.
Per altra banda, en delictes contra la salut pública la policia va detenir set persones, quatre d’elles en un mateix control rutinari dimarts a dos quarts de dues de la matinada a Canillo. En un control a un turisme, es van detenir una dona de 32 anys i tres homes de 34, 36 i 41 anys per consum i possessió d’una ínfima quantitat de cocaïna. Els altres detinguts per possessió de droga van ser un home resident de 21 anys, una dona no resident de 27 anys i un home resident de 33.
Finalment, en delictes contra la seguretat en el trànsit destaca la detenció de sis persones, sis homes, tots ells residents amb edats compreses entre els 25 i els 52 anys. Tots van superar la taxa d’alcohol permesa al volant, i un es va veure involucrat en un accident de danys materials. La taxa més alta, amb 2,03 grams d’alcohol per litre de sang, la va donar el resident de 52 anys arrestat diumenge.