El Tribunal Constitucional ha donat la raó a un client de Valora que va presentar un recurs d’ampara per la inactivitat que havia mostrat la Batllia en l’admissió o inadmissió de les proves proposades per a la seva representació legal. 

En el recurs presentat al Constitucional es considera que hi ha hagut una presumpta vulneració del dret a un procés degut de durada raonable. En aquest sentit, el TC recorda el periple d’una causa que va començar el febrer del 2007 i en el transcurs judicial de la qual constata que la Batllia no ha practicat cap tipus de prova des del juny del 2017. El ministeri fiscal dona també la raó a aquest client de Valora, reconeixent que en la tramitació del procediment s’ha produït “una dilació objectivament indeguda”. 
Una dilació que argumenta el Constitucional i qualifica d’“il·lògica i no raonable”. Per aquests motius, a més d’estimar el recurs declara que aquest client de Valora té dret a ser indemnitzat pels perjudicis soferts per aquest retard en el procediment judicial. 

El TC no admet el recurs de Saetde contra el Cramea

El Tribunal Constitucional (TC) no ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per Saetde en contra de la concessió de l’adjudicació del Centre Residencial en Altura Medicoesportiu d’Andorra (Cramea), que va acordar el Tribunal de Batlles per mitjà d’un aute del 12 d’octubre del 2018. Saetde va presentar recurs perquè considerava vulnerat el dret a la jurisdicció, però el TC considera que no ha estat així. Així doncs, aquesta decisió desbloqueja la construcció de l’equipament als terrenys de Sud Radio.