El director del cos de banders, Ferran Teixidó, està segur que els caçadors furtius que van matar la nit de dissabte un mascle de mufló al Bosc Viu d’Ordino són persones del país. “És gent que coneix molt bé la zona i els animals que la freqüenten”. L’actuació ha tingut lloc fora del període hàbil per a la caça d’aquest animal i, per tant, es considera una falta molt greu dins de la llei de caça. Així, les persones implicades s’enfronten a una sanció administrativa de 3.000 euros i tres anys de suspensió de la llicència de caça per aquesta espècie.

Però, per quin motiu ha aparegut el mufló decapitat? El fet és que els caçadors furtius es queden el cap per tenir-lo exposat a casa com un trofeu, va explicar Teixidó. Els animals més susceptibles al furtivisme són el mufló, el cabirol, l’isard i el porc senglar. 

Des del cos es lamenta aquest tipus d’actuacions que asseguren que són “fets puntuals” al Principat, però que “fan molt mal al col·lectiu de caçadors”. “Cada vegada anem cap a una caça més sostenible i respectuosa”, va subratllar Teixidó. Per això, “s’han d’intentar minimitzar aquest tipus d’actes, especialment perquè a Andorra hi ha molta caça per fer”. Cal recordar que aquest any va haver-hi un cas més de caça furtiva a mitjans d’abril en què es va trobar un cabirol mort per un tret a prop de la carretera de la Rabassa. 

Ara per ara, hi ha una investigació oberta per trobar els furtius d’Ordino i des del cos fan una crida a la ciutadania per si algú va poder veure algun far lluminós o algun vehicle per la zona o va sentir un tret la nit de dissabte que ho denunciï trucant al 148 o 875 723.