La zona de Bonavista, a Andorra la Vella, afectada per la caiguda d’un roc de grans dimensions que diumenge es va desprendre de la muntanya, ha quedat restablida i ja es pot accedir tant al carrer Gil Torres com a l’aparcament comunal de Bonavista, segons han informat des del Comú.

Diumenge a la tarda, cap a dos quarts de set de la tarda, es va produir el despreniment de roques, entre les quals una de grans dimensions que va anar baixant a gran velocitat per la canal de Bonavista i es va acabar aturant prop de la zona urbana, a tocar dels carrers Gil Torres i Bonavista de la capital. Això sí, sense causar danys personals. 

El despreniment de roques va afectar una zona d’horts propera i també el Rec del Solà, el darrer tram del qual quedarà tancat fins que es netegi la zona. La circulació també es va tallar de manera preventiva als carrers Gil Torres i Bonavista, de la mateixa manera que també es va tancar l’aparcament de Bonavista fins que el cos de bombers i geòlegs del Govern van fer el reconeixement de la zona, van estabilitzar el roc i en van autoritzar l’obertura.

Diversos agents de circulació del Comú d’Andorra la Vella i diverses dotacions policials van actuar en l’emergència i ahir ja no es va requerir la intervenció dels bombers, mentre que agents de la policia van fer tasques de preservació de la zona.
 

Dos despreniments més
D’altra banda, des del servei de Conservació i Explotació de Carreteres, Coex, s'ha intervingut en dues altres esllavissades. Una d’elles es va produir pels volts de les nou del vespre d'ahir a la carretera de la Plana, a la parròquia d’Escaldes-Engordany, on part d’un mur es va desfer. Al cap de dues hores aproximadament es restablia amb total normalitat la circulació, segons han assenyalar fonts del Comú. En aquest punt hi va actuar tant el servei de circulació comunal com els bombers i el Coex.

Un altre despreniment ha afectat la carretera General 6, a la sortida d’Aixovall en direcció a Bixessarri. Aquesta ha tingut una afectació menor. El Coex mostrava a través d’X les imatges dels treballs i estat final de la carretera després de la seva intervenció, aquest matí. El cònsol major lauredià, Cerni Cairat, agraïa la feina feta al COEX també mitjançant un comentari via X.