Diari digital d'Andorra Bondia
Intervenció en 274 incendis, la xifra més alta des del 2011
Intervenció en 274 incendis, la xifra més alta des del 2011

Intervenció en 274 incendis, la xifra més alta des del 2011


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El cos de bombers va intervenir en 274 incendis l’any passat, xifra que representa un 11% més d’actuacions d’aquestes característiques que l’any anterior. Es tracta, a més a més, de la xifra anual més elevada d’intervencions de bombers relacionades amb foc dels últims sis anys, tal com informa el departament d’Estadística. Els incendis en habitatges representen el principal motiu d’intervenció dins d’aquesta tipologia (el 39%), tot i que els que més van augmentar l’any passat van ser els incendis en establiments d’hostaleria o de restauració. En total el cos va fer 6.755 intervencions l’any passat. 
El 54% de les intervencions són sanitàries, el 25% són pràctiques, l’11% són assistències tècniques, el 6% són salvaments i, finalment, el 4% són incendis. 
Els incendis en els últims quatre anys s’han incrementat. Entre la totalitat d’accions per aquest concepte, el 39% té a veure amb incendis en habitatges (el més important de l’any passat va ser a l’edifici Tiffany’s de la Massana, al març), mentre que el 13% és per incendis forestals o de vegetació. El que més creix, però, és la dada d’incendis en establiments d’hostaleria i restauració. Concretament, s’ha passat dels 11 del 2015 als 21 del 2016, amb un augment percentual del 91%. 
Per parròquies, Andorra la Vella és on es concentra el major nombre d’intervencions, amb 75, seguida de la Massana, amb 48. 
Entre altres dades destacades que es desprenen de les intervencions de l’any passat, hi ha el nombre de salvaments. Dels 425 de l’any passat, el 49% corresponen a accidents de trànsit, el 31% a rescats de muntanya, l’11% són rescats d’animals, el 3% rescats en ascensors o portes i el 6% corresponen a altres tipologies. Els accidents de trànsit baixen un 10%, mentre que els rescats de muntanya pugen un 24%. En aquest sentit, Recasens va exposar dijous passat que la gent “cada vegada va més preparada i segueix més les normes de seguretat” a la muntanya, motiu pel qual les intervencions que fan els bombers corresponen a “rescats més greus” de persones amb un nivell més avançat. 

cos de bombers
incendis
estadística
sanitàries
Salvaments
accidents
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic