Diari digital d'Andorra Bondia

La campanya de controls de Setmana Santa es tanca amb només 4 positius


Escrit per: 
Agències


La campanya de controls d’alcoholèmia que el servei de Policia ha dut a terme aquests dies de Setmana Santa, concretament del 26 del mes passat fins dilluns d’aquesta setmana, ha acabat amb 308 controls fets, dels quals només quatre han donat un resultat positiu.

 Això suposa que tan sols l’1,29% dels conductors que van ser sotmesos als controls van donar un resultat positiu. Aquesta xifra, tal com exposen des de la policia, és lleugerament inferior a la de la campanya anterior, que es va dur a terme entre el 12 i el 21 de febrer, quan el percentatge es va situar en l’1,52%.
Dels quatre controls que han resultat positius, cal esmentar que un estava en la franja de 0,51 a 0,80 grams d’alcohol per litre de sang, la qual cosa comporta una sanció administrativa. Els altres tres controls van donar un resultat superior als 0,80 gr/l, més concretament entre 0,81 i 1,20, fet que va comportar que els conductors fossin detinguts.
Pel que fa a la franja d’edat d’aquests conductors (tres homes), dos tenen entre 26 i 40 anys i en un té més de 40, i tots són residents al Principat.
Una altra de les dades facilitades per la policia sobre els controls fets és que el 59,41% es van dur a terme en la franja horària compresa entre les sis del matí i les nou del vespre, i el 40,58% entre les nou del vespre i les sis del matí. Concretament, cal assenyalar que els controls positius han estat registrats entre les nou del vespre i les sis del matí.
El servei de Policia va informar també que, a banda d’aquests controls, en aquest mateix període es va dur a terme tres detencions més relacionades amb la conducció sota els efectes de l’alcohol. D’aquesta manera, una de les detencions es va fer arran d’un control de documentació, ja que el conductor presentava símptomes d’haver begut, i dos més després de constatar una infracció del Codi de Circulació.
Sobre aquestes tres detencions, cal destacar que dos persones van donar un resultat positiu que es va situar entre 1,21 i 2 grams d’alcohol per litre de sang i una altra va donar més de 2. D’aquesta manera, el resultat mínim va ser d’1,65, i el màxim, de 2,28. Els tres conductors controlats tenien una edat compresa entre 26 i 40 anys i tots tres eren homes i residents al Principat.
Cal recordar que la propera campanya es durà a terme del 7 al 16 de maig (totes dues dates incloses) i la quarta serà del 18 al 27 de juny (també inclosos els dos dies). Des de la policia recorden que l’any 2008 es va registrar 86 accidents en què la taxa d’alcoholèmia dels conductors superava la de la normativa vigent i que l’any passat se’n va comptabilitzar 63.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic