El Tribunal Superior va celebrar ahir la vista oral pels recursos presentats per la defensa i la fiscalia en el cas de l’auxiliar d’infermeria condemnat a sis  anys de presó ferma i dos de condicionals per haver practicat tocaments i una fel·lació a un pacient que havia estat operat d’urgències d’apendicitis. Els fets es remunten a l’agost del 2015 quan la víctima estava convalescent de la intervenció i en el marge de dos dies consecutius hauria patit primer els tocaments de l’auxiliar i l’endemà la fel·lació. 

El recurs de la defensa va anar encaminat a refermar la innocència de l’acusat basant-se en la negació dels fets que sempre ha mantingut el seu client i en la manca de credibilitat del relat de  la víctima. I és que segons l’advocada el pacient va anar canviant la seva versió en la queixa i les successives declaracions que va fer davant la policia i la batllia. A més, va argumentar que la barreja de la medicació que prenia pel seu trastorn de personalitat amb els amnèsics li va poder provocar una alteració de la consciència, tot i que el perit psiquiatra va dictaminar que el discurs de la víctima era coherent i creïble. 

La lletrada també va posar en qüestió que la víctima no hagués donat el seu consentiment, ja que segons l’informe del perit psiquiatra el pacient hauria pogut posposar la seva reacció. Igualment, va posar en dubte la tipificació del delicte que va fer el Tribunal de Corts, atès que  es qualifica d’especialment vulnerable la persona que pateix l’agressió. I al seu parer, la víctima no seria “especialment vulnerable” ja que no es tractaria d’una persona privada de sentit de consciència. Quant a la pena, tot i que va tornar a demanar l’absolució, en cas de considerar-lo culpable creu que la pena hauria de ser de sis mesos de presó condicional per actes sexuals –els tocaments– i d’un any també condicional per un delicte major d’accés carnal –la fel·lació–. El que va considerar del tot desproporcionada va ser la pena dictada per Corts, tenint en compte la jurisprudència. 

Precisament, sobre la pena també el fiscal va presentar un recurs perquè considera que els dos anys de presó provisional han de ser també ferms, segons estableix el codi penal. 

El lletrat que va actuar defensant els interessos del SAAS també va fer notar la desproporció de la pena.