El ministeri fiscal manté les penes per als cinc acusats de fer contraban de tabac des de Juberri, tres dels quals van ser detinguts en el marc de l’operació Unlucky, que va tenir lloc entre maig i juliol del 2016. Així, per al cap i cervell del grup, àlies el Panadero, fugit de la justícia, demana la pena màxima de vuit anys de presó pels delictes de contraban de tabac, blanqueig de diners i corrupció d’un funcionari de duanes francès. La fiscal, a més, insisteix que tots cinc pertanyien a un grup organitzat per delinquir. I és que aquesta és la qüestió que va voler remarcar en les conclusions que va fer públiques ahir en el segon i últim dia del judici d’aquests cinc processats. 

Eren o no una associació il·lícita? Segons la fiscalia, en la manera de procedir del grup hi havia una organització jeràrquica i un patró d’actuació, segons el qual el cervell i cap seria el Panadero. Un altre dels acusats seria la mà dreta del cap, encarregat principalment de vigilar el tabac en el garatge de la granja d’Aixovall que ell mateix va procurar i seguritzava el transport de la mercaderia. Finalment, un  tercer, tindria el rol de cap de grup dels que passaven el tabac a Espanya; és a dir, s’encarregava de buscar la gent necessària per fer el transport a peu entre Juberri i Anserall, quedar amb ells i organitzar la marxa de dos en dos, en dos grups diferents. El fill del cap faria tasques de compra de tabac, transport en vehicle i de pilot, i la seva dona també faria tasques de compra i transport del tabac, rebria els diners producte de la venda del tabac a França i els introduiria a Andorra, uns diners que revertirien en l’economia familiar i per  tornar a comprar tabac per seguir fent el contraban d’aquesta mercaderia sensible. Segons la fiscal, a més d’aquestes persones, hi intervenien puntualment d’altres com els qui transportaven el tabac. El modus operandi era també sempre el mateix, i a més, per realitzar tant el transport fins als magatzems d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria com fins als clients finals de destí a França o Espanya es feien servir una sèrie de vehicles que estaven a nom dels familiars o coneguts del cap de la trama, que serien “titulars aparents” dels mateixos. 
Pel que fa als altres delictes, per a la fiscalia queda acreditat que també la dona i el fill haurien comès el de contraban de tabac i  blanqueig de diners, ja que feien transferències al compte del pare que no podrien sortir del que guanyaven amb les feines lícites que tenien i no les poden justificar. Sobre els altres dos processats queda també acreditat el delicte de contraban. Per aquest motiu, per a la  resta dels processats la fiscalia  demana entre dos i sis anys de presó i els lletrats de la defensa en reclamen l’absolució i, en un cas, nou mesos de presó que l’acusat ja ha complert de forma preventiva. 
Per la seva banda, la defensa del principal acusat va demanar la rebaixa de la pena a trenta mesos de presó, 18 per contraban i 12 per blanqueig, i una multa de 100.000 euros, ja que considera que no hi havia cap organització muntada per cometre un delicte i que els fets no eren tan greus. A més, les defenses es van centrar a desmuntar el fet que fossin part d’una organització estructurada. Així, per exemple, l’advocada del fill va remarcar que la seva era una participació puntual i que actuava “com un titella” del pare, fet pel qual va demanar l’absolució de tots els delictes. També la lletrada de l’esposa en va demanar l’absolució. 
La suposada mà dreta i el cap dels que transportaven els farcells van fer un al·legat final per demanar al tribunal que tingués en compte que s’havien de fer càrrec de les seves  famílies.