La policia va confiscar dilluns fins a 342 grams de cocaïna de gran puresa en una operació contra el tràfic d'estupefaents, batejada com a Big Bang, portada a terme per ordre judicial al Pas de la Casa i en el transcurs de la qual es van detenir quatre persones, tres homes de 33, 38 i 50 anys, i una dona de 46, tots quatre residents al país, segons ha informat avui el cos de seguretat.

En l'operatiu van participar una vintena d’efectius adscrits a l’àrea de Policia Judicial amb el suport dels guies canins que, des de primera hora de dilluns, van escorcollar diversos domicilis i locals de la localitat encampadana. 

Arram d'aquests escorcolls els agents van poder confiscar un total de 342 grams de cocaïna, tant en roca com en dosis preparades per a la venda, 26 grams de metamfetamina, 342 grams d’haixix, 70 grams de marihuana i alguna petita quantitat d’èxtasi. A més, s’han trobat més de 17.600 euros en efectiu, una màquina per comptar bitllets, cinc bàscules de precisió i estris destinats al tràfic d’estupefaents.

Des del cos de seguretat s'explica que la cocaïna decomissada té una gran puresa i un preu molt elevat de venda, a la vegada que es destaca que és un dels segrestos d’aquesta droga més importants efectuats mai al país, superant fins i tot l'operació Nord que es va portar a terme el 2018, i en la qual es van comissar 228 grams d’aquesta substància.

Amb aquesta operació, que continua oberta i que per ara no es descarta que hi pugui haver noves detencions, la policia ha desarticulat diversos punts dedicats al tràfic al Pas de la Casa, localitat amb un gran volum de turisme els mesos d’hivern.

L’actuació d’aquest dilluns arriba després d’una investigació del grup de delictes contra la salut pública arran de dues detencions anteriors vinculades amb la venda de petites quantitats de cocaïna.