Aquesta matinada diversos ciutadans van notar moviments sísmics que procedien de dos terratrèmols que van tenir el seu epicentre a la població navarra de Lizoáin i que van provocar allà alguns danys materials de consideració. Durant dos o tres dies seguiran havent-hi rèpliques d’aquests sismes tot i que la ciutadania no els percebrà. Així ho ha explicat la geòloga i investigadora del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma), Natàlia Gallego. 

De fet, segons ha precisat Gallego, hi ha hagut fins a una desena de terratrèmols la matinada de dijous, dos dels quals s'han deixat sentir al Principat i les estacions sísmiques d’Andorra han enregistrat. El més intens ha estat el que es s'ha produït passats dos minuts de les 12 de la nit de 4,6 graus de magnitud a l’escala de Richter. El segon en intensitat ha tingut lloc quan passaven 21 minuts de les 2 de la matinada i va ser de 4,4 graus de magnitud.

Gallego ha explicat que quan es produeix més d’un terratrèmol, com en aquest cas, podem dir que “estem davant d’una crisi sísmica”. També ha detallat que en l’escala d’intensitat, que es mesura de l’1 al 12 amb números romans, el sisme que més s'ha pogut notar al país se situaria en un grau 3 d’intensitat. De tota manera, el Cenma ja ha convidat la ciutadania a contestar l’enquesta sísmica per poder calcular amb precisió amb quines intensitats s'han notat els terratrèmols a Andorra.

La investigadora del Cenma també ha comentat que en casos com aquest, en el qual l’epicentre està tan lluny, el sisme s’ha pogut deixar sentir en tot el país i amb la mateixa intensitat. 

El 3 d’abril de 2019
L’última vegada que es va notar àmpliament a Andorra un terratrèmol va ser el 3 d’abril del 2019. Es va tractar d’un sisme de magnitud 4,2 amb epicentre a l’Alt Urgell, prop de Montferrer i Castellbò, i a un quilòmetre de profunditat. Va ser  detectat per moltes persones, especialment a Sant Julià de Lòria, Encamp i Escaldes. També en aquella ocasió el  sisme principal va anar seguit de diverses rèpliques de magnitud inferior.