La policia ha efectuat uns 260 controls durant la campanya de Pasqua contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que ha tingut lloc entre el 25 de març i el 7 d’abril. En aquests prop de quinze dies s’ha detingut una quinzena de persones, segons ha informat el cos de seguretat, que ha precisat que del total, set han estat arrestades per positius d’alcoholèmia, cinc per tòxics i tres més per positius tant d’alcohol com de drogues. Tres d’aquestes persones s’han vist implicades en accidents de trànsit, dos amb danys materials i un amb ferits. Aquest últim es tracta de l’autor de l’atropellament múltiple que va tenir lloc a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella la matinada del passat 29 de març.

Del total de persones detingudes, la gran majoria residents al país, deu són homes i cinc són dones. Quant a les edats, sis de les persones arrestades tenen entre 18 i 25 anys; set, entre 26 i 40, i les dues restants, més de 40.

Pel que fa a les taxes, sis han estat positius d’entre 0,87 i 1,20; tres més d’entre 1,21 i 1,60 i, finalment, una darrera, la més elevada, ha estat de 3,33.

Conscienciar i evitar accidents, principals objectius

Les campanyes contra l’alcohol i les drogues al volant segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior a proposta de la policia amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat. Les campanyes, per tant, contribueixen a dissuadir i prevenir conductes de risc amb l’objectiu de frenar els accidents. Al mateix temps, esdevenen una eina per insistir en la importància de no barrejar alcohol o drogues amb la conducció, perquè fer-ho pot comportar conseqüències molt greus, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

El cos de policia recorda que els conductors de bicicletes, patinets o altres vehicles de mobilitat personal (VMP) també han de respectar el Codi de la circulació i no estan exempts de les conseqüències administratives i penals de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues i dels riscos que implica.

La policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues per evitar, sobretot, que s’hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables.