Els bombers van haver de rescatar dues persones, un home i una noia residents, la matinada d’aquest dimecres a la via ferrada del roc del Quer de Canillo en unes condicions meteorològiques molt desfavorables. Segons va informar el cap de guàrdia, Joan Botellé, amb aquest ja són 51 els serveis de rescat que el cos ha efectuat durant el mes de juliol i el que portem d’agost. 

Botellé va explicar que a les deu de la nit de dimarts passat van rebre “una allau de trucades” de veïns de Canillo que els alertaven que havien vist llums de frontals a la via ferrada. Es tractava de quatre persones que anaven pujant per la via. Quan els bombers hi van acudir, les condicions meteorològiques van empitjorar considerablement amb pluja intensa, pedregades i llamps, la qual cosa va provocar que es fes impossible fer el rescat amb helicòpter de dos dels components del grup que es van quedar a mig camí, aixoplugats sota cobert. Mentrestant, les altres dues noies del grup van poder arribar fins a dalt, on tenien els cotxes i, un cop allà, van avisar i explicar en quina situació es trobaven els seus companys. Així les coses, els bombers van optar per fer el rescat per terra.

En primer lloc, van localitzar les dues persones i van decidir arribar fins a elles per la part de dalt, fent ràpel. A continuació, van comprovar que efectivament “estaven a cobert i que les seves vides no perillaven”. Això sí, presentaven lleus símptomes d’hipotèrmia a les mans, va detallar Botellé. Llavors el temps va millorar i, avaluada la situació, van decidir procedir a fer el rescat amb helicòpter.

L’actuació va acabar a la una de la matinada. Finalment, les dues persones rescatades van ser traslladades a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i hores més tard van ser donades d’alta.

El cap de guàrdia va assenyalar que les imprudències de la gent que va a la muntanya sense una preparació adequada pot jugar males passades i posar en perill no només la vida dels qui les fan, sinó la d’aquells que els han de rescatar. Botellé va dir també que hi hauria d’haver campanyes d’informació i de formació perquè en moltes ocasions la gent hi va amb roba i calçat “que no són adequats”. Des del cos es recomana que quan es facin excursions a la muntanya cal informar-se sobre la predicció del temps, escollir el lloc en funció de la preparació física i atendre i respectar les indicacions sobre els riscos.