Fer per a vianants la part alta de l’avinguda Carlemany, des de l’encreuament de l’avinguda de les Escoles i la plaça de l’Esglési, i embellir la plaça Santa Anna costarà prop d’un milió d’euros i estarà enllestit a la tardor. Almenys així ho espera el Comú d’Escaldes-Engordany, segons ha compartit avui la cònsol major, Rosa Gili, durant la celebració de la sessió de Consell. Per això precisament s'ha aprovat per unanimitat el suplement de crèdit de 911.481,89 euros. Del que es tracta és “d’arreglar tota la zona”, un cop s’acabin els treballs de l’aparcament de l’Església a l’estiu. 

I encara amb relació a la zona es preveu que l’oficina de turisme estigui també emplaçada a la mateixa plaça Santa Anna. On? Doncs als baixos de Casa Felícia. “Una ubicació excepcional", segons Gili, tenint en compte que hi havia la possibilitat de llogar aquests espais. Per aquest motiu i també per unanimitat els consellers han donat llum verd a un crèdit de 35.000 euros per poder condicionar el local i deixar-lo “digne” per assumir aquesta nova funció. Pel que fa a l’import del lloguer, serà de 1.750 euros mensuals. Gili confia poder estrenar-la per la festa major.

En relació amb l’emblemàtica caseta de turisme, la consellera de la minoria, Anna Garcia, ha demanat que en la mesura del possible es recuperi l’estètica de l’antiga caseta, cosa amb la qual la cònsol hi ha estat del tot d’acord. Garcia també ha demanat pel que fa a la vianalització de la part alta de Carlemany que es faci una reflexió sobre els sentits ciurculatoris de la zona perquè considera que tal com estan ara “no és la millor manera d’entrar a Escaldes” i creu que “no s’ha de renunciar a millorar aquesta entrada”. 

La sessió de Consell també ha donat llum verd al crèdit extraordinari d’1.201.750 euros, comptant l’IGI, per a la compra de la borda del carrer Copríncep de Gaulle i del molí  del Puadé i el terreny adjacent a Casa Molines. En aquest cas, la minoria s'ha abstingut perquè tot i que estan a favor de l’adquisició troben a faltar que no estigui ja clar a quins projectes socioculturals es destinaran.  

Finalment, la sessió de Consell ha servit per a l’aprovació d’un suplement de crèdit de 87.000 euros per arreglar un mur de pedra seca i posar un sistema de protecció a la carretera d’Engolasters. Així mateix, s'ha donat el vistiplau a un suplement de crèdit de 10.000 euros per instal·lar climatització a l’escola bressol 1.

Poc més de 32 milions d’ingressos i 37 de despeses
El Comú d’Escaldes tanca la liquidació pressupostària del quart trimestre amb uns ingressos de poc més de 32 milions d’euros i unes despeses de 37 milions. Així ho ha explicat avui el cònsol menor, Quin Dolsa, durant la sessió de Consell. Tal com ha exposat, tot i que els ingressos per l’impost de construcció s’han quedat per sota del que s’esperava s’han compensat amb escreix pels procedents dels aparcaments, que han estat de 4,5 milions.

Així les coses, Dolsa ha previst que enguany es podrien assolir entre 5 i 6 milions per aquest concepte. També ha destacat que han tancat el 2023 amb més de 33 milions d’euros als bancs. Igualment ha tret pit de no haver hagut de demanar cap prèstec per fer front a les despeses. Al seu parer, aquests comptes “demostren la solvència del Comú”. També ha remarcat que aquest 2024 eixugaran quasi tot “el deute històric” del Comú”, quedant només 253.000 per retornar.