Bondia logo

Presentacio

En constant evolució

El primer diari gratuït i independent BONDIA va néixer a Andorra el 30 de gener del 2004 amb l'objectiu de vertebrar al país un diari distribuït de forma gratuïta i amb continguts allunyats de qualsevol servei a cap grup amb ideologia política. La curta experiència acumulada durant els primers mesos, fins el mes de juliol del 2004, ens va enriquir suficientment com per fer un pas endavant en la represa de després de l'estiu. El 6 de setembre el diari BONDIA iniciava una nova etapa mantenint i conservant l'esperit i la dinàmica inicial. Era un graó més en el procés de renovació constant si volem avançar en els nous reptes del món de la comunicació. El nostre treball es mou únicament amb l'interès de fer del ciutadà mitjà el centre d'atenció, d'expressar, en definitiva, els interessos de la col·lectivitat, seguint l'actualitat diària amb rigor. És per aquest motiu que la nova etapa del BONDIA inclou a les seves pàgines, a més de la crònica de l'actualitat, una línia editorial i d'opinió. Obríem, per tant, les portes del diari al contrast de parers, a l'anàlisi constant des de tots els punts de vista de l'actualitat social, econòmica, cultural i política del país. En aquest procés de renovació s'hi afegia un canvi de disseny a la portada i a les pàgines interiors. Una nova imatge que vol ser fresca, àgil, dinàmica i moderna, que arribi a totes les franges d'edat, independentment del seu nivell econòmic i social, del seu sexe o la seva opció sexual. Si a tot plegat hi sumem una plantilla de professionals joves, amb empenta i il·lusió, tenim els ingredients perfectes perquè el producte final del BONDIA compleixi rigorosament amb allò que el ciutadà ens demana: una informació rigorosa, puntual, concreta, i un punt de trobada i d'opinió per expressar-se.

També som conscients d'allò que ens diferencia de la premsa escrita diària. La idea d'un diari gratuït és només una manera diferent de presentar la premsa escrita, amb un plantejament econòmic i editorial diferent al de la tradicional. Un mitjà de comunicació que s'adapta al ritme de vida modern i ofereix la possibilitat a tot tipus de públic objectiu de sentir-se informat en poc temps. I tampoc deixem de banda la necessitat de contribuir a la creació de nou lector, d'aquell segment de la població que habitualment no llegeix premsa i que pel format i les característiques del BONDIA hi troba un referent. Distribuir-se de forma gratuïta no vol dir estar buit de contingut, o que l'actualitat reflectida estigui mancada de rigor. Estan canviant els hàbits en el consum de mitjans, la manera en què aquests arriben a la ciutadania i que provoca l'accés de nous sectors socials a la lectura de la premsa. Els mitjans de comunicació hem d'estar en constant evolució i els nous reptes de la societat de la informació del Segle XXI així ens ho exigeixen. Malgrat la nostra joventut, i sent conscients del camp que ens queda per recórrer, el BONDIA és un projecte de futur i hi apostem fermament, i aquest web també n'és un clar exemple. En definitiva, una manera diferent d'apropar-nos als ciutadans i ciutadanes del nostre país. I l'equip del BONDIA, treballem dia a dia per fer-la realitat.

La línia Editorial

La implantació al país d'un diari independent i gratuït ha estat tota una revolució en el món de la comunicació i s'ha arribat a amplis sectors de la societat que molt probablement abans no llegien diari. A més a més, s'ha constatat que el BONDIA no és incompatible amb els altres mitjans escrits del país, i que té un perfil propi amb una línia editorial que s'estructura en set punts.

El BONDIA és independent, sense cap vinculació amb cap grup polític, econòmic, social i/o cultural. Aquesta independència és la base per al creixement del diari. Situem el ciutadà mitjà i els interessos col·lectius en el centre d'atenció del tractament de la notícia i la difusió del diari, així com el tractament de “tots” els temes referents a “tots” els individus o els col·lectius socials que siguin d'interès ciutadà.

El BONDIA fa país, amb actituds d'enfortiment dels valors nacionals, totalment compatibles amb el respecte i la solidaritat a d'altres nacionalitats i entitats col·lectives de la realitat andorrana que s'hi sentin identificades.

El BONDIA aposta per l'enfortiment de relacions del territori del Pirineu, perquè el fet de ser un estat no ens aïlla del nostre entorn més immediat, sinó que ens enriqueix com a país, com a col·lectiu i com a societat. Per tant, la necessitat d'enfortir aquestes relacions amb les comarques veïnes.

El BONDIA posa per davant l'interès social, sense caure en la discriminació de persones o col·lectius i a les diverses formes de marginalitat social. La idea d'interès social defineix les activitats externes i la voluntat en la defensa perquè tots els ciutadans tinguin accés als béns culturals, assistencials, a l'augment de la qualitat de vida, a la protecció del medi ambient i a l'equilibri territorial.

El BONDIA aposta pel progrés i la innovació, per avançar en una societat de la informació canviant i en evolució constant, i treballar per aconseguir una societat més democràtica, justa i igualitària.

El BONDIA és professional, en el sentit que totes les activitats estan regides per la qualitat del producte, el rigor de les informacions, la innovació i l'ètica professional.

El BONDIA és institucional, exercint la seva responsabilitat com a mitjà en les relacions socials i els seus grups de poder.

Qui som?

L'empresa editora del primer diari gratuït i independent d'Andorra és La Veu del Poble, S.A. L'organigrama està format pels següents càrrecs i persones:

La Veu del Poble SA

 • President: Ferran Naudi d'Areny Plandolit
 • Fundador: Carles Naudi d'Areny Plandolit
 • Gerent: Ricard Vallès
 • Director: Andrés Luengo
 • Cap de Redacció: Marc Segalés
 • Redacció:
  • Maria Pilar Adín
  • Victor Duaso
  • Alba Doral
  • Èlia Orts
  • Albert Belis
 • Correcció: Mercé Aznar
 • Fotografia: Facundo Santana
 • Maquetació:
  • Lídia Jo
  • Reinaldo Marquez
  • Lidia Boixader
 • Comptabilitat: Virginia Yañez
 • Publicitat: Joan Nogueira, Xavier Farran

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, fer-nos arribar una carta al director, una carta d'opinió o vols fer-nos algun comentari sobre el diari, pots trobar-nos aquí:

Correu electrònic: bondia@bondia.ad
Telèfon: + 376 80 88 88
Fax: + 376 82 88 88

Adreça

C/Baixada del Molí 5 baixos,
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Xarxes socials