Sense ser directament tecnofòbica, servidora manifesta cert desinterès per les novetats que molen molt, així d’entrada, i ja li està bé anar a rebuf. Per això no havia decidit fer cap prova amb l’espaviladíssim ChatGPT fins que no vaig veure el debat entre tecnoalarmistes i tecnofanàtics  arran de la convocatòria del premi de recerca històrica del Consell General. Provem, em vaig dir, per si de cas l’algoritme em genera un bon treballet i provo sort. Res. Se’n surt com un alumne de matrícula quan li demanes que et faci, què sé jo, un resum sobre la crítica del judici estètic de Kant. Però si baixem al detall, ai las!, aquí la cosa canvia i el resultat és (de moment) decebedor. “Sí, Xavier Espot és un polític andorrà. A partir de la meva darrera actualització, Xavier Espot va ser el cap de Govern d’Andorra des de desembre del 2018 fins a la data de tall de la meva informació, que és gener del 2022. Si ha passat alguna cosa nova des de llavors, no en tinc constància”. 

Continua sent cap de Govern, per si t’interessa, li diem. 

Chat GPT: “Gràcies per l’actualització! Si tens més preguntes sobre Andorra o qualsevol altra cosa, no dubtis a preguntar-me!” User: “Sobre Andorra potser en sabem una mica més que tu, pel que veig”. 

ChatGPT: “És possible! Encara que tinc un coneixement ampli sobre una àmplia gamma de temes, sempre hi ha persones amb experiència o coneixements específics que poden superar el meu coneixement general. Si tens informació o experiència sobre Andorra que vols compartir, estic aquí per escoltar i aprendre!” 

Igualment, estimat Chat, la ignorància no s’esgota mai.