El Comú de Sant Julià de Lòria ha renovat el conveni de col·laboració amb la ludoescola de la parròquia que, a partir d'ara, també assumirà la gestió de l'Espai Laurèdia Jove. Així ho ha informat aquest dilluns la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao, qui ha volgut destacar el bon funcionament d'aquest servei, que actualment atén un total de 220 infants de zero a dotze anys de dilluns a divendres i que, al novembre, celebrarà 23 anys des de la seva posada en funcionament. "Primer de tot, vull agrair-vos el vot de confiança per donar-nos pas en aquest nou projecte. Tot l'equip de la ludoteca està molt motivat per dur-lo a terme, ja que per a nosaltres és un projecte de creixement, d'evolució i de seguiment" ha assegurat la directora de la ludoteca, Marta Comella. "Penso que ha de ser el seu espai. La nostra idea és treballar amb ells, perquè siguin ells qui facin les propostes i les activitats que vulguin dur a terme" ha afegit la directora de l'entitat.

En aquest sentit, Cortesao ha explicat que el procés s'ha dut a terme a través d'una contractació pública per a un màxim de sis anys, però que la corporació continuarà donant suport a la ludoescola, a través de la tècnica d'infància i joventut, Lídia Rebés. "Oferirem la part més tècnica de creació de projectes i gestionarem també les polítiques de Govern, perquè és cert que fem projectes com el del Pla Nacional contra les Drogodependències, on realitzem xerrades de sensibilització a les escoles" ha detallat, Rebés. "Ells duran a terme una funció més pràctica a través de les activitats i l'execució de projectes. Penso que aquestes sinergies ens poden enriquir molt" ha apuntat, la tècnica de joventut. En aquest sentit, Cortesao ha recordat que en el marc de l'última celebració del Consell d'Infants de la parròquia es va proposar canviar l'ubicació de l'Espai. "Des del comú ens comprometem a buscar un altre espai" ha indicat, la cònsol menor laurediana.

Pel que fa a la renovació del conveni de la ludoescola, que datava del 2004, Cortesao ha puntualitzat que l'objectiu principal ha estat el de readaptar i actualitzar el nou document a les noves necessitats així com a la legislació i a la normativa vigent. "És una associació que dona servei i acompanyament als infants de la parròquia, i per tant és molt necessària per assegurar aquesta conciliació familiar. Les famílies poden estar tranquil·les mentre treballen, sabent que els seus fills estan ben atesos. A més del rol social, també tenen una vessant educativa, acompanyant els infants en entrar i sortir de les escoles" ha comentat, Cortesao, qui ha assenyalat que el conveni estipula l'aportació d'uns 70.000 euros anuals per part de la corporació. "La ludoescola s'ubica en un espai que és l'Escola Francesa, que està cedit per Govern. En aquest sentit, en el conveni antic hi figurava que el Comú feia el manteniment i vam veure que aquí hi havia una incompatibilitat" ha recordat, Cortesao.