En major o menor mesura, la majoria dels grups parlamentaris s'han mostrat favorables a les mesures del pla d’acció pel centre penitenciari anunciades per la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, davant la comissió legislativa. 

Des de Demòcrates, la consellera Sílvia Riva destacava, d’una banda les mesures per afavorir disposar dels recursos humans necessaris, i d’una altra aquelles orientades a afavorir la reinserció dels interns, com la possibilitat de reducció de la pena o que es pugui accedir al règim de semillibertat abans. També aplaudia la limitació de la presó preventiva, ja que “gran part” de la població reclusa ho està de manera provisional, i acotant aquesta mesura també es “racionalitzen” els recursos humans. Riva també ha aprofitat per assenyalar que la presentació de Molné els va “tranquil·litzar”, ja que en comparació amb d’altres països la presó andorrana està bé, i en el sentit que “hi ha un sistema garantista al darrere”, cosa que escoltant l’informe del Raonador del Ciutadà semblava que els presos no tenien accés a determinats recursos, que no es disposava d’atenció sanitària, o que no sortien de les cel·les.

Des de l’oposició, el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, valorava “raonable” la bateria de mesures proposades pel Govern, “sobretot pel que fa a la promoció de la reintegració per part dels presos”. Ara bé, Escalé també assenyalava que “trobem inadequat que el ministeri prengui decisions sobre la gestió penitenciària sense un estudi comparatiu i aprofundit de models possibles” i lamentava que des “del Govern es respon als problemes a mesura que aquests ocorren, però sense pràcticament cap planificació a llarg termini”. Així mateix, ha reiterat la preocupació per “la sobremedicació dels presos (s’ha parlat reiteradament de contenció farmacològica) i el clima laboral dels carcellers”, i ha destacat també, per concloure, que “no hi va haver cap reflexió sobre criminalitat: un factor essencial si s’ha de considerar les necessitats del centre penitenciari en el futur”.

Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata Pere Baró ha celebrat que “es comenci a treballar” i que es tinguin en compte les propostes fetes des del seu grup en legislatures anteriors. Així, ha reiterat que “cal fer molta feina” i que el model que defensa la seva formació és d’un centre penitenciari “on l’important no és el càstig, que hi ha de ser, sinó la reinserció”, i amb les mesures que s’adopten ara, moltes proposades pel PS en el seu dia, s’hi avança. Malgrat tot, ha assegurat que el seu grup contactarà amb la Comissió de prevenció de la tortura per demanar que faci una visita al país. 

Focus en la policia
Finalment, des d’Andorra Endavant s'ha anunciat una visita i una reunió amb els agents penitenciaris per “copsar de primera mà les necessitatss del col·lectiu” i s'ha aprofitat per tornar a posar el focus en que “la policia està ofegada de paperassa” i demanar mesures que simplifiquin els processos administratius per tal que els agents puguin “fer la seva feina real: protegir la ciutadania”. A més, denuncien que els agents estan “massa sotmesos a la Fiscalia” i que “hi ha policies que tenen por de fer un pas en fals i acabar dant la justícia només per haver intentat fer bé la seva feina. Això és inadmissible”.