En coherència amb l'objectiu que es va marcar l'entitat quan va néixer, Cultura Activa presenta la campanya 'Si no em parles en català...', amb l'objectiu de promoure l'ús de la llengua oficial i conscienciar els catalanoparlants de la importància de no canviar de llengua. Segons explica l'entitat, un dels principals problemes que ara mateix pateix el català es relaciona directament amb l'actitud lingüística dels parlants, ja que "canviar de llengua té unes conseqüències nefastes per a l'ús social de la llengua i alhora perjudica els que n'estan aprenent".

Així doncs, per conscienciar sobre la importància de no canviar de llengua i de tot el que comporta renunciar a mantenir la conversa en català, es presenta la campanya 'Si no em parles en català...', que consta de vuit vídeos que es publicaran setmana rere setmana a l'Instagram de l'associació i que es publicitaran també a través de la xarxa. El protagonista del primer vídeo és el Pavel Boldovski, un emprenedor rus establert al país que reclama que si no li parlem en català mai podrà ascendir a la seva empresa.

Hi han participat residents a Andorra de cinc països diferents (Rússia, França, Espanya, Argentina i Mèxic) que reclamen que els parlem en català per integrar-se, perquè volen sentir que formen part de la societat andorrana, volen progressar laboralment, volen tenir una feina millor i, sobretot, perquè volen aprendre la llengua del país.

D'aquesta manera, Cultura Activa aporta el seu granet de sorra en la defensa de la llengua oficial. Tal com va dir fa uns mesos, l'entitat celebra l'aprovació de la llei de la llengua pròpia i oficial, però manifesten que encara "calen accions per conscienciar la població i revertir la situació d'emergència lingüística en què es troba ara mateix el català".