Ferran Adrià. Aquest serà el xef guardonat en la quarta edició de l’Andorra Taste que tindrà lloc del 17 al 21 de setembre a Escaldes-Engordany. Així s'ha anunciat aquest matí, per partida doble, durant la presentació de l’esdeveniment organitzat per Vocento Gastronomia que va tenir com a escenari Cal Paleta. Per partida doble? Doncs sí, perquè si bé havia de ser el ministre de Turisme, Jordi Torres, qui havia de donar la primícia, va ser el cònsol menor, Quim Dolsa, qui la va avançar en la salutació inicial.

Anècdotes a banda, enguany se celebrarà la quarta edició de l’Andorra Taste amb el lema Qualitat versus quantitat, i que segueix combinant les dues modalitats de participació: dedicar tres dies a les jornades professionals amb seu a Prat del Roure i un parell més a les populars al carrer dels Veedors seguint la dinàmica d’altres ocasions amb degustacions, aula gastronòmica i infantil i activitats lúdiques. 

El territori convidat en aquesta quarta edició són els Alps i per això es comptarà amb la presència de xefs de França, Suïssa, Àustria i Eslovènia que conformen “un cartell de luxe”, va assegurar el titular de Turisme. També hi seran presents cuiners de renom procedents d’Espanya i França. I, com no, no faltaran els de casa, com ara Marcel Besolí (Celler d’en Toni), José Antonio Guillermo (Odetti Bistro), o Jordi Grau (Ibaya*).

“Una cursa de fons”
Segons Torres, progressivament, com si d’una “cursa de fons” es tractés, “Andorra està més ben posicionada per ser un referent de la cuina d’alta muntanya”. Ho avala la valoració de 8,9 sobre 10 que els participants van atorgar a  l’edició de l’Andorra Taste de l’any passat i que un 95,3% dels  manifestessin la intenció de tornar a venir a gaudir de l’esdeveniment. 

En aquest sentit, el ministre ha recordat que es van vendre prop de 35.000 consumicions. També s'ha referit a la bona acollida de les jornades professionals amb més d’un miler de congressistes que hi van assistir presencialment o en línia, un terç dels quals van ser andorrans i la resta, internacionals.