El Consell General ha donat llum verd a l’increment del 6% de la taxa del tabac proposat pel Govern, que ha de portar un increment de la recaptació de prop de 5 milions d’euros.

La modificació de la taxa es fa amb la voluntat d’adaptar el preu d’aquesta mercaderia sensible a l’evolució internacional i buscar el “just equilibri” entre mantenir la competitivitat comercial i evitar diferencials que puguin incentivar el tràfic il·lícit, ha justificat el ministre de Finances, Ramon Lladós, que ha qualificat de “moderat” l’augment de la taxa.

Tots els grups parlamentaris han donat suport a la iniciativa i han expressat el compromís amb la lluita contra el contraban. El conseller de Demòcrates David Montané, a més, ha recordat què representa el tabac, el cultiu i la indústria, per al país, destacant que les sis fàbriques sumen uns sis centenars de llocs de treball, i que el cultiu dona feina a més de mil persones en el moment àlgid de la collita. I caldria afegir la gent que comercialitza el tabac. Així, Montané ha defensat que és un sector “que té una importància significativa” que suposa entre un 17 i un 18% dels ingressos de l’Estat i que amb l’increment de la taxa es preveu que augmenti la recaptació en 4,7 milions d’euros.