Avui en dia només hi ha onze convenis col·lectius registrats. Així ho ha revelat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en ser preguntada pel fet que només es ratifiqui un nou article de la Carta Social Europea (CSE) quan hi ha informes del Govern i del secretariat del Comitè Europeu de Drets Socials diuen que se’n podrien ratificar set. Marsol ha defensat davant les preguntes de la presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Casal, que ja hi ha ratificat el 77% del contingut de la Carta i que “treballem i continuarem treballant per poder-ne ratificar ben aviat d’altres”. Així, ha apuntat que malgrat que la normativa andorrana compliria amb més articles de la CSE “no hem trobat la manera de fer-la aplicar al nostre teixit empresarial”. Així, “signar convenis per posar-me medalles no és la meva manera, signo quan sé que els podré aplicar”, ha reblat la ministra. Marsol ha assegurat que “ara la nostra feina és animar que puguem tenir representació dels treballadors dins les empreses perquè puguin continuar empoderant-se i tinguin aquesta representació tan necessària per defensar els seus drets”.

L’actualització del cost de vida, al novembre 
La ministra d’Afers Socials, Trini Marín, ha assenyalat que aquest novembre es presentarà l’actualització del cost de vida, i que “actualment” s’està fent l’enquesta de condicions de vida, que entre d’altres farà possible el càlcul de l’índex de pobresa del país i el de risc d’exclusió social. Ho ha anunciat a preguntes de la consellera general de Concòrdia, Núria Segués, que volia conèixer si es fa un control de les prestacions que s’atorguen i que realment aquestes millorin les condicions de vida de la població. Marín ha assegurat que el model dona una resposta eficient a les necessitats i que el ministeri disposa dels recursos “per respondre-hi adequadament”.

La Llei de patrimoni cultural, pel 2025
Aquest setembre Cultura iniciarà contactes amb els comuns per treballar la llei de patrimoni cultural amb l’objectiu de disposar d’un text consensuat el primer semestre del 2025. Cal implicar els comuns també en la definició dels entorns de protecció dels béns d’interès cultural. Ho ha exposat la ministra Mònica Bonell davant les preguntes de Concòrdia i PS demanant celeritat perquè “arribarà un moment que no tindrem monuments a protegir”.

Nova llei de la ràdio i la televisió pública
El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat l’elaboració d’una nova llei de la ràdio i la televisió pública de cara a l’any vinent, “per adaptar els mitjans al segle XXI”. També s'ha compromès a revisar i actualitzar en la classificació nacional d’ocupacions els perfils professionals dels mitjans de comunicació i a “donar un tomb” a la idea de fer un estudi d’audiències dels mitjans  per veure si “som capaços” de fer-lo.