Diari digital d'Andorra Bondia
L’espai on s’ha d’aixecar l’Edifici Node amb tanques.
L’espai on s’ha d’aixecar l’Edifici Node amb tanques.

Andorra Telecom comença les obres per aixecar l’Edifici Node


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Andorra Telecom inicia les obres de l’Edifici Node de la mà de la UTE Cevalls – Locubsa, guanyadora del concurs de construcció de l’edifici, un nou espai integrat a l’àmbit urbà i obert a la ciutadania. El projecte Node destaca, segons la parapública, per la seva integració sostenible a l’espai urbà, preservant les places públiques actuals i facilitant el flux de vianants entre les zones comercials de l’avinguda Meritxell i de Prada Ramon. Els treballs de construcció està previst que s’allarguin 30 mesos.
L’operadora reafirma el compromís amb la ciutadania cedint gairebé el 50% de la superfície de la parcel·la com a espais públics. Aquesta iniciativa inclou una plaça de més de 1.000 m2 davant de l’Avinguda Meritxell, un espai públic de més de 1.850 m2 davant del carrer Sant Salvador, i un innovador terrat enjardinat de 500 m2, equivalent a la planta de la nova construcció.
El projecte destina prop d’un terç de la superfície interior de l’edifici Node a la ciutadania i altres institucions, incloent-hi més de 2.000 m2 per a un espai cultural accessible des de l’Avinguda Meritxell.

Sostenibilitat 
L’edifici Node utilitzarà estratègies bioclimàtiques per aconseguir una excel·lent eficiència energètica, explica Andorra Telecom. Amb l’ús de materials de baix impacte mediambiental i la incorporació de la fusta com a element distintiu, el projecte promou una arquitectura sostenible en cada detall.
A més, l’edifici serà el primer d’Andorra construït seguint la metodologia europea Level(s) per millorar la sostenibilitat i el comportament mediambiental en totes les fases, des de la concepció fins al funcionament posterior.
El projecte Node, dissenyat pel despatx d’arquitectura Orteu Riba Arquitectes, no només millorarà els espais d’atenció presencial per als més de 100.000 clients i visitants anuals, sinó que també serà un dinamitzador econòmic i de flux de vianants al centre de la capital del país.
Andorra Telecom, abans d’iniciar les obres, ha adoptat la metodologia BIM (Building Information Modelling) per minimitzar impactes i optimitzar recursos al llarg del procés constructiu.
El projecte ha comptat des de l’inici “amb l’estreta”, qualifica la parapública, participació i col·laboració del Comú d’Andorra la Vella i també dels veïns de la zona, que van formar part del jurat encarregat de seleccionar el projecte guanyador. Una col·laboració que es manté amb el Comú d’Andorra la Vella “per al millor” desenvolupament de les obres de construcció de l’Edifici Node al centre d’Andorra la Vella, amb la màxima col·laboració i coordinació constant entre les dues parts, amb l’objectiu de causar el mínim de molèsties possibles durant les obres. Segons Andorra Telecom es continuarà en contacte permanent amb tots ells, i amb la ciutadania en general, per anar informant de l’avanç del projecte.  
Andorra Telecom establirà un punt de contacte per poder atendre els possibles neguits que el veïnatge pugui tenir durant el transcurs del projecte.
Amb l’inici d’aquesta nova fase, Andorra Telecom reitera el seu compromís amb la comunitat, creant un espai modern, sostenible i inclusiu que contribuirà al creixement i al benestar de la societat andorrana.

Andorra Telecom
Node
STA

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Si voleu contribuir al benestar de la societat andorrana deixeu de fer obres per l'amor de déu, estem farts d'edificis sobredimensionats, de sorolls d'obres, de les molèsties que generen etc etc. No és una necessitat, però bé, igual fareu com sempre el que us roti, vulgui el que vulgui la gent...L'edifici de l'antiga caserna és històric, i com sempre us passeu el patrimoni pel forro perquè mola més alguna cosa brillant i moderna, vinga purpurina a tot arreu. Que equivocats esteu en el que vol la gent

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte