Diari digital d'Andorra Bondia

El rector de la UdL és escollit president de la Xarxa Vives i es marca com un dels objectius estrènyer relacions amb el Govern andorrà


Escrit per: 
Agències


El Consell General de la Xarxa Vives d'Universitats ha nomenat aquest divendres com a nou president el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Viñas, en substitució del rector de la Universitat de València, Francisco Tomás Vert, en haver-se complert el seu semestre de mandat.

Entre els objectius que el nou president s'ha fixat destaquen l'ampliació de la Xarxa amb la incorporació de noves universitats i potenciar la seva projecció internacional. En aquest sentit, Joan Viñas vol estrènyer relacions amb l'Institut Ramon Llull, l'Associació d'Universitats Europees (EUA) i el Govern andorrà. Durant el mandat de Viñas, la UdL acollirà la 6a edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives, que té com a objectiu fomentar l'ús de la paraula entre l'estudiantat.
El Consell General és l'òrgan suprem de govern de la Xarxa Vives, l'associació de les universitats de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, que té com a objectiu crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia. Actualment, la Xarxa aplega una vintena d'universitats.
Joan Viñas i Salas és rector de la UdL des de 2003. Catedràtic de Cirurgia, és autor d'una norantena de treballs publicats en revistes nacionals i internacionals. És també membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i avaluador de la Comissió Avaluadora de Projectes del Fons d'Investigacions Sanitàries (FIS) del Ministeri de  Sanitat i Política Social i de la comunitat autònoma d'Andalusia. Amb una intensa activitat professional com a metge cirurgià, ha exercit de cap de la secció de Cirurgia, al llarg de més de 25 anys a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Impulsor de l'Associació AntiSida de Lleida i fundador del Comitè d'Ètica i Investigació Clínica de la Regió Sanitària de Lleida. Actualment és membre del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Arnau de Vilanova.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic