Diari digital d'Andorra Bondia

L'entrada de vehicles al març continua sent negativa tot i que modera el seu descens


Escrit per: 
Agències

El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de març ha estat de 345.728. Així ho ha posat de relleu aquest dijous el Departament d'Estadística que ha assenyalat que les tendències continuen negatives; la mensual en un -1% i la interanual en un -2,3%.

De totes maneres, les dades mostren que totes dues es moderen significativament respecte a les registrades el febrer (-3,4% i -8,7%, respectivament).

Estadística ha destacat que, com ha estat succeint durant els darrers mesos, l’entrada de vehicles per la frontera francoandorrana manté una evolució positiva en termes interanuals (1,9%). De tota manera, aquest diferencial s’ha reduït significativament respecte al registrat els mesos precedents (6,7% el febrer, 7,3% el gener). En canvi, la frontera hispanoandorrana es manté en registres negatius que es tradueix en un -2% durant el març. Aquest diferencial és sensiblement inferior al que van registrar el febrer (-3%) i el gener (-2,8%).

En termes globals i per tipologia de vehicle, un 97% de les entrades corresponen a turismes, i el 3% restant a vehicles pesants. En els dos casos, tant la tendència mensual com la interanual registren variacions negatives. En particular, la interanual de vehicles pesants se situa en un -9,2%. La de turismes registra un -2% interanual.

Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, les dades mostren que des del final del primer quadrimestre de 2010, la tendència d'entrada de turismes evoluciona entre estable i a la baixa fins el maig de 2011. A partir d’aquest moment, s’observa una estabilitat sostinguda que, no obstant, evoluciona en llindars inferiors als dels anys precedents. L'evolució de les dades brutes permet observar com els màxims estacionals, tant de l’estiu com de l’hivern, evolucionen a la baixa.

De la seva banda, la frontera francoandorrana presenta, en general, una tendència més estable que la hispanoandorrana, tot i que s’observen lleugeres fluctuacions durant 2009 i 2010. Des de l’inici de 2011, la tònica general és l'estabilització de la tendència en un llindar superior al dels anys precedents.

Respecte als vehicles pesants, l'entrada per la frontera hispanoandorrana ha evolucionat a la baixa durant els últims tres anys amb dos moments d’estabilització. El primer durant la major part de 2009 i fins l’estiu de 2010. El segon, des de l’inici de 2011 fins l’actualitat; evolucionant en llindars interanuals inferiors als dels anys precedents. De tota manera, durant el darrer quadrimestre, s’aprecia un lleuger repunt a l’alça de la tendència. Pel que fa a la frontera francoandorrana, l’entrada de vehicles pesants presenta una tendència amb fluctuacions continuades, així com una marcada reducció dels màxims estacionals. Actualment la tendència és baixista en llindars inferiors al de l’any precedent.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic