Andorra torna a mantenir a ratlla al rival però de nou suma una derrota (2-0)

J. J. B. / Foto: Sílvia Casals / FAF

No va poder ser. Andorra tampoc va puntuar en el darrer partit de la fase de classificació per al Mundial. Va saber frenar els hongaresos fins a l’inici de la segona part i fins i tot va poder marcar, però finalment es va repetir el desenllaç habitual i no va evitar la derrota.

Massa esperances del públic local per a la classificació de la seva selecció no hi havia, ja que el camp presentava una pobra entrada. Ambient fred al Ferenc Puskas Stadium. Els magiars no van sortir en tromba per marcar al més ràpid possible i encarar així el matx. S’anaven acostant a l’àrea, però els mancava precisió. Una assistència de Szalai a Koman, que arribava en velocitat, acabava amb la rematada d’aquest des de la frontal, però l’esfèrica s’escapava massa alta. El porter Kiraly era qui semblava tenir més presses. Després d’una falta llunyana d’Emili, que es perdia per alt, demanava als aplegapilotes que fossin ràpids a fer tornar l’esfèrica al camp.
Els locals continuaven incidint en atac. Pol aturava al quart d’hora el xut de Nikolic i posava els dits posteriorment per enviar a córner el de Steiber. Hongria va tenir nombrosos llançaments des de la cantonada en el primer període, però no en va aprofitar cap. De mica en mica Andorra va atrevir-se a tirar endavant. Marcio ho va provar al minut 27 i només uns segons després Lorenzo va encarar Kiraly, però es va entretenir i la defensa va desfer el perill en el darrer instant.
Era el moment, davant els dubtes que presentava el rival. Una pilota pentinada va estar a punt d’aprofitar-la el mateix Lorenzo a porteria buida, però el porter posava el puny per rebutjar-la. Sonejee, des de la frontal, recollia l’esfèrica, però la seva rematada era desviada a córner per la defensa. La paciència del públic va arribar fins al minut 38, quan una passada enrere a Kyrali davant la impossibilitat d’avançar metres va provocar que els seguidors hongaresos xiulessin els seus jugadors. La darrera ocasió va ser per a Dzsudzak, amb una falta des
de la frontal que s’escapava massa alta.
En la sortida al camp dels magiars per iniciar la segona part la desaprovació del públic va continuar. Era l’escenari que els andorrans volien. Poder jugar amb els nervis locals. Joszef Csabi no ho veia gens clar i va fer dos canvis en defensa. Variava noms, però no posicions. Li van sortir bé perquè el que no s’havia aconseguit fins llavors no va tardar a arribar. Aquest va ser el gol. L’autor, Nikolic, al 51, rematant de cap, de dalt a baix, lluny de l’abast de Pol. Koman va tenir el segon als seus peus, trencant el fora de joc i quedant-se sol davant el porter, però la seva rematada s’escapava ajustada al pal.
Hongria es va animar. Koman es va tornar a trobar amb Pol. Una centrada seva per banda dreta no l’aprofitava Szalai, amb una rematada tal com li venia que fregava la base del pal. Al minut 70 Cristian va tenir la millor ocasió andorrana. En la centrada d’una falta es quedava sol davant Kiraly, però el seu xut l’enviava amb els peus el porter a córner. I del que podria haver estat la igualada es va passar al 2-0, amb un gol en pròpia porta de Lima. Xavi Vieira substituïa Peppe al 79 i debutava amb l’absoluta. A dos minuts per al final Moisés veia la segona targeta groga i era expulsat. Andorra finalitza la fase última, sense puntuar i sense marcar cap gol.

Romania, a la repesca
En l’última jornada quedava per definir la segona plaça, que dóna dret a jugar la repesca. Aquesta és per a Romania, que va vèncer 2-0 a Estònia. Turquia va perdre la seva opció en caure amb la ja classificada Holanda (0-2).