L’actuació a la Giir di Mont permet a Andorra ser quarta dels Mundials

Els corredors de la Federació Andorrana de Muntanysime (FAM) van demostrar de què són capaços tant en la Giir di Mont com en els Campionats del Món. Per equips, ha aconseguit classificar-se en el quart lloc, destacable perquè no compta amb participació femenina, mentre que Ferran Teixidó ha aconseguit col·locar-se en el top 10.

A Premana, quatre van ser els corredors nacionals que van prendre part en la Giir di Mont, amb un recorregut de 32 quilòmetres, 2.400 metres de desnivell i tres ascensions. El millor dels andorrans va ser Ferran Teixidó, que va comptar amb la inestimable ajuda del seu germà Xavi, que va estar al seu costat i li va permetre mantenir un ritme alt de cursa. Va finalitzar en la 27a posició, la 17a si tenim en compte els corredors que només prenen part en els Mundials, amb un crono de 3.44.03 hores. “M’ha ajudat molt a mantenir el ritme. S’ha sacrificat per mi perquè 32 km per a ell és massa llarg i en la darrera pujada m’ha deixat”, va exposar Ferran, molt agraït per la tasca realitzada pel seu germà.

Lluís Sanvicente va concloure en la 31a plaça (18a) amb 3.46.42, un registre remarcable tenint en compte que “l’any passat vaig fer 5 minuts més”. Xavi Teixidó, tot i el desgast en la feina d’equip, va ser 35è (20è) amb 3.54.24, mentre que Joan Valls, en la seva estrena en una prova internacional d’aquestes característiques, va acabar 48è (21è) amb 4.03.37. ”Fa un any que entreno més seriosament i aquesta prova l’havia d’acabar, emprant totes les forces i centrant-me en saber gestionar la cursa. El nivell és molt bèstia i estic satisfet”, va admetre el mateix Valls.

El guanyador va ser el ceretà Kilian Jornet, que va marcar un nou rècord de la prova, el tercer que assoleix, amb 3.01.14. L’italià Marco de Gasperi va ser segon (3.04.34) i l’espanyol Luis Alberto Hernando, tercer (3.11.00). En dones es va imposar la francesa Laetitia Roux amb 3.46.40, acompanyada al podi per la catalana Mireia Miró (3.53.52) i l’italiana Emanuela Brizio (3.58.19). Stéphanie Jiménez va concloure quarta amb 3.59.12. Cal destacar el nivell mostrat per les noies, ja que els cronos de les quatre primeres classificades estaven per sota de l’anterior rècord.

En la combinada dels Campionats del Món, on se suma els resultats de la Giir di Mont i del Quilòmetre Vertical que es va disputar a Canazei, Andorra finalitza en la quarta plaça amb un acumulat de 256 punts, una posició amb el mèrit que comporta no participar amb cap component femenina, fet que provoca que es vegi perjudicat a l’hora de sumar punts. En individual, l’atleta més destacat de la FAM és Ferran Teixidó, que es classifica en el quart lloc amb 86. Per aquests resultats, el corredor va assegurar sentir-se “molt satisfet veient el nivell que hi ha actualment”.