La U16 va aconseguir el bronze al Campionat d’Europa C a Pristina.

Li pispen el bronze a l’amfitrió

Víctor Duaso / Foto: FIBA.COM

Metall preuat. La selecció U16 masculina de bàsquet va pispar la medalla de bronze a l’amfitriona del Campionat d’Europa C, Kosovo, i torna a casa amb un destacat tercer lloc. Els d’Adrià Besolí van passar per sobre de Kosovo i es van rescabalar de la derrota en la fase regular contra els amfitrions amb un escandalós 59 a 97. Per tant, la U16 femenina va aconseguir la plata i la masculina el bronze.
Els andorrans van ser una allau de joc ofensiu només començar el partit i el parcial va ser de 15 a 32. En els 10 minuts següents tampoc van deixar respirar el seu rival i van marxar al descans amb un 25 a 52. El millor del partit va ser Ignasi Armengol amb 26 punts, 8 rebots i 30 de valoració en aquests primers 20 minuts.
A la represa, un parcial de 3 a 12 va acabar de sentenciar el partit i la final de consolació. Això sí, Kosovo va aconseguir reaccionar i va maquillar el marcador amb un 43 a 74 al final del tercer quart. Els últims 10 minuts no hi va haver espai per a la sorpresa ni tampoc per a la reacció local, i el partit va acabar amb 59 a 97 amb 34 punts, 9 rebots i 5 assistències d’Ignasi Armengol i 38 de valoració, i els 14 punts de Noah Huisman.
El campió d’Europa C U16 va ser Xipre, que va patir de valent per aconseguir l’or i que va superar per un ajustat 78 a 75 Azerbaidjan, amb un triple a dos segons del final d’Alexandros Papadopoulos.