Minnaar i Carpenter s’imposen en la prova de descens de la Copa catalana

El Vallnord Bike Park es va posar a prova de cara a la Copa del Món, que es disputarà del 24 al 28 d’aquest mes. La Copa catalana internacional va servir per comprovar les novetats del circuit i perquè alguns dels que volen ser protagonistes en la cita mundialista s’exercitessin en competició a la instal·lació massanenca.

El màxim favorit en la prova de descens, el sud-africà Greg Minnaar, es va imposar. L’actual campió del món de l’especialitat va vèncer marcant un crono de 4.30,572 minuts en els 2,5 quilòmetres i 700 metres de desnivell. El segon va ser l’espanyol Antonio Ferreiro a només 102 dècimes i tercer, l’anglès Matt Simmonds a 5,055 segons. En categoria femenina es va imposar l’anglesa Manon Carpenter amb 5.28,506. La van acompanyar al podi les espanyoles Mireia Biosca i Margarida Bandeira.

“És un circuit que requereix molta atenció ja que hi ha molts revolts i és molt fàcil fer un error o caure; és tot un repte”, va assenyalar Minnaar. L’altra vencedora del dia, Carpenter, també posava èmfasi en l’exigència que presenta un circuit “espectacular i que requereix venir ben entrenat i amb una bona capacitat física”.

‘Cross-country’ olímpic

El cap de setmana de BTT al Vallnord Bike Park arrencava amb la prova de cross-country olímpic, que tenia un circuit de 4,2 quilòmetres a completar diversos cops fins a arribar als 24 km en total. En categoria elit masculina es va imposar Sergio Mantecón amb un temps d’1.16.40 hores. A 2.10 minuts finalitzava Hugo Dre­chau i en tercera posició es classificava Ramon Segués, a 3.41 del vencedor.

En fèmines l’itinerari era de 16 quilòmetres. La guanyadora va ser Marga Fullana amb 1.05.33, seguida per Anna Vilar i Sandra Sananyes. “Després d’estar un temps sense estar al nivell d’aquestes corredores, tornar i estar a aquest nivell és per estar contenta”, va indicar Fullana.

Els dos guanyadors seran a finals de mes a la Copa del Món de Vallnord, en què esperen estar entre els millors. Per Mantecón, l’objectiu “és estar al podi ja que, físicament, el circuit em va bastant bé. Així que si aconsegueixo arribar al cent per cent puc estar al davant”. Per la seva part, Fullana, que ja hi va guanyar el 2008, destaca que el traçat és “perfecte per a mi, i més després de treure el salt que hi havia”. La mallorquina espera que el terreny estigui sec per la cita, perquè “si està mullat, el traçat es converteix en molt més tècnic ja que passes per zones amb arrels i pedres que el fan més complicat”.

OK als circuits

Els delegats tècnics de la UCI que van ser a les competicions de la Copa van donar el vistiplau als traçats dels circuits de cara a la Copa del Món, només requerint petits canvis al de descens.