Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants de les cinc formacions parlamentàries han presentat avui la proposta d'acord.
Els representants de les cinc formacions parlamentàries han presentat avui la proposta d'acord.

Acord polític per a la retirada de l'amiant de tots els edificis


Escrit per: 
M.S. / Foto: Facundo Santana

Amb la volunat de fer front a la problemàtica de l'amiant, i d'acord amb el compromís adoptat durant els debats per a la proposta d'acord sobre l'estat d'emergència climàtica, les cinc forces polítiques presents al Consell General, amb el suport també de la consellera general no adscrita, Carine Montaner, han entrat a tràmit una proposta d'acord de mesures d'eliminació i prevenció de l'amiant.

Així ho ha explicat aquest matí, exercint de portaveu, el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny que, acompanyat de Carles Enseñat (Demòcrates), Ferran Costa (Liberals), Oliver Alis (Terceravia+UL+I) i de Carles Naudi (Ciutadans Compromesos), ha assegurat que la proposta d'acord "exemplifica la voluntat ferma i clara de totes les forces parlamentàries del Consell General per fer front a l'amiant i apostar per polítiques que permetin encarar-lo de forma estructural i efectiva".

D'aquesta manera, segons ha detallat Padreny, en la proposta s'insta l'executiu a que abans de finalitzar el primer semestre del 2022 dugui a terme un estudi que "estableixi una planificació econòmica i temporal que permeti localitzar el conjunt d'edificis públics que puguin contenir amiant per tal de promoure la seva extracció". A la vegada, i en funció dels resultats d'aquest primer treball, es demana que "es facin els canvis pertinents per dotar de recursos econòmics per fer les polítiques que es deriven d'aquest estudi".

La proposta d'acord però va més enllà i inclou un segon encàrrec al Govern. Concretament, tal com ha precisat el conseller socialdemòcrata, que abans de la finaliztació del 2022 tiri endavant un projecte de llei on s'estableixin "les obligacions i procediments per garantir un seguiment i protocols en casos de demolició, manteniment, reparació i renovació d'edificis en què s'identifiquin elements d'amiant que puguin representar un risc per a la salut de les persones". A més, Padreny ha remarcat també que és "fonamental" que "la llei inclogui tota aquella reglamentació actualment vigent per tal d'agrupar en un mateix text tota la normativa relacionada amb l'amiant".

acord
polític
retirada
l'amiant
tots
edificis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte