Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra continua encapçalant el rànquing de parlamentàries


Escrit per: 
Redacció / Foto: Consell General

L’informe anual de l’OSCE-PA sobre l’equilibri de gènere 2013 destaca Andorra, per tercer any consecutiu, en el primer lloc del rànquing pel que fa a la presència de dones dins l’OSCE-PA (les dues titulars són dones) i també pel que fa a la seva presència en el propi parlament nacional, amb un 50%.

Així es va posar en relleu durant l’assemblea parlamentària de l’organització que va tenir lloc a Istanbul (Turquia), del 29 de juny al 3 de juliol
amb motiu de la seva 22a sessió anual.
Durant la sessió van tenir lloc debats sobre la protecció dels drets i les llibertats fonamentals dins la regió OSCE, les adopcions internacionals, la ciberseguretat i l’espionatge a internet, les mesures d’austeritat econòmica adoptades pels estats per fer front a la crisi, l’adopció de mesures per combatre els gasos que contribueixen al canvi climàtic, la crisi humanitària de Síria i el conflicte entre Israel i Palestina, entre d’altres.
La sessió també va servir per posar en relleu que Andorra continua encapçalant el rànquing pel que fa a la presència de dones dins l’organisme i dins del parlament, seguida per països del nord d’Europa com Suècia (44%) o Finlàndia (42%).
D’altra banda, durant la sessió es van presentar els informes d’observació d’eleccions celebrades a Armènia (18 de febrer), Bulgària (12 de maig) i Albània (23 de juny).
Finalment, les membres de la delegació andorrana, Olga Gelabert i Rosa Gili, van mantenir contactes bilaterals amb parlamentaris de diversos estats membres com Montenegro.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte