Diari digital d'Andorra Bondia

ApC vol refer la Llei del sòl “de dalt a baix”


Escrit per: 
M. S. C.

El candidat d’Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, va exposar ahir la necessitat de refer la Llei del sòl “de dalt a baix”. El polític va argumentar que la poca flexibilitat d’aquest text i dels plans d’urbanisme “no és accidental, sinó volguda”, ja que només té com a objectiu posar-ho més fàcil a determinades persones.

Nomen també va proposar que la cessió obligatòria fixada als plans d’urbanisme només s’hauria de fer efectiva en el cas que el Comú tingués la intenció de fer un equipament en aquella zona.
En una reunió de poble a Santa Coloma, el líder d’ApC també va tractar el debat de la doble nacionalitat. Nomen es va mostrar partidari de convocar un referèndum per decidir si es vol rebaixar el temps per obtenir el passaport a 10 o 15 anys i si es vol tenir la doble nacionalitat.
Al llarg de l’acte, el candidat va exposar les mesures amb què preveu reactivar l’economia. Arran d’una pregunta dels assistents, va afirmar que la figura del bisbe no ha de comportar cap problema per obrir Andorra a l’oci, ja que “és una persona assenyada”. També va reiterar la necessitat de despolititzar el funcionariat, al mateix temps que va indicar que no cal reduir el nombre de treballadors de l’administració, sinó que cal fer una “reforma qualitativa”.
Nomen també va apostar per dinamitzar l’economia per impulsar més diversitat de comerços a Andorra i va reiterar la necessitat de no apujar la pressió fiscal, tal com proposen el PS i DA. El candidat d’ApC també va indicar que la banca privada és un canal d’informació que permetrà atraure emprenedors estrangers.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte