Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró.
El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró.

Baró defensa que a les escoles s’hi va a petició dels docents


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, va defensar que a les escoles no s’hi va de manera “clandestina”, sinó que es fa “públicament” i a “demanda dels equips docents”. Així responia a les acusacions llançades per Concòrdia de fer campanya “clandestina” a favor de l’acord d’associació amb la Unió Europea i de fer-la també a les escoles. 

Així, Baró va explicar que, de la mateixa manera que s’ha anat a parlar de l’acord amb diverses entitats i associacions a petició d’aquestes, són els professors els que demanen la presència dels representants del Govern a les escoles de diferents sistemes educatius perquè es troben treballant la temàtica europea a les aules i s’hi va a “descriure l’acord, valorar-lo una mica, dir la rellevància que pot tenir per a Andorra i respondre a les preguntes que es plantegen”. “I per tant, el judici de valor emès per Concòrdia ha estat molt esbiaixat i poc adequat al que és la realitat”, va lamentar el ministre responsable d’Educació.

De la mateixa manera, Baró va defensar que el Govern tingui i defensi públicament la seva posició en relació amb l’acord d’associació, ja que és en qui recau el “mandat constitucional de dirigir la política nacional i internacional” i es tracta d’una “qüestió de rellevància política sobre la qual es proposa un referèndum”, que no està obligat a fer “però que el fa vinculant políticament”. A més, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats també va assenyalar que la secretaria d’Estat per a les Relacions amb Europa es crea justament “per comunicar” la negociació de l’acord primer, i ara el resultat mentre s’està “en fase de preparació de la consulta popular”.

D’altra banda, Baró va opinar que Concòrdia té una visió europeista, tal com també es desprèn del treball Andorra i la qüestió europea realitzat pel seu conseller general, Pol Bartolomé, com a politòleg, però que per un “plantejament més aviat tàctic i estratègic que sincer”, s’ha posicionat en contra de l’acord d’associació. Del treball de Bartolomé, Baró va destacar-ne el caràcter acadèmic i la visió general “favorable a la connexió” amb Europa i el mercat interior tot i plantejar “dubtes i matisos”.

 

Baró
escoles
docents

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte