Diari digital d'Andorra Bondia

Cavaco Silva condecorarà Jaume Bartumeu amb la Gran Creu de l'Ordre de l'Infant Enric


Escrit per: 
Agències


El president de la República portuguesa, Aníbal Cavaco Silva, aprofitarà la seva visita a Andorra i la trobada amb el cap de Govern per condecorrar Jaume Bartumeu amb la Gran Creu d'Ordem do Infante Dom Enrique.

 El lliurament d'aquesta insígnia es com a reconeixement a les tasques de rescat i de suprot dutes a terme per Andorra en el fatídic accident del novembre passat al túnel dels Dos alires, i en el qual hi van perdre la vida cinc trebalaldros, tots ells de nacionalitat portuguesa.
La Gran Creu d'Ordem do Infante Dom Enrique és una condecoració que distingeix la prestació de 'serveis rellevants' a Portugal, tant a dins com a fora del país, o serveis en l'expansió de la cultura portuguesa, la seva història i els seus valors. La distinció a una personalitat és potestat del president de la República de Portugal que, al mateix temps, és el Gran Mestre de l'Ordre de l'Infant Enric.

Aquest Ordre es va crear l'any 1960 commemorant el cinquè centenari de la mort de l'infant Enric, conegut com 'el Navegant'. Entre d'altres personalitats, han rebut la Gran Creu el rei d'Espanya, Joan Carles I; els presidents de la República francesa Valéry Giscard d'Estaing i François Mitterrand; i molts altres presidents d'altres estats.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte