Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió anterior de Ciutadans Compromesos.
Una reunió anterior de Ciutadans Compromesos.

Ciutadans Compromesos acorda presentar una llista a la Massana


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Ciutadans Compromesos (CC) va acordar en una reunió mantinguda ahir al vespre presentar una llista territorial a la Massana a les pròximes eleccions generals. La decisió es va prendre amb el suport de tots els membres que conformen la majoria comunal d’aquesta parròquia i amb una “àmplia majoria” de simpatitzants i ex-càrrecs electes, segons va anunciar la formació. En la trobada, a més, es va acordar crear la comissió electoral, que estarà presidida per l’actual cònsol major, David Baró, i que serà l’encarregada d’escollir els candidats. Aquests hauran de tenir un perfil independent i hauran de representar el “tarannà” de Ciutadans Compromesos, que passa pel “diàleg, consens i ser útils per a la parròquia i el nostre país”.

Tot i que serà aquesta comissió la que decidirà els integrants de la llista, com a possibilitat s’assenyala Carles Naudi i Raül Ferré, membres fundadors de CC. La voluntat de la formació és formar un grup parlamentari propi. La decisió de presentar una llista territorial s’ha pres amb la voluntat de mantenir la unió de la formació i poder repetir els resultats a les properes eleccions comunals.  

Tercera Via
La Tercera Via segueix treballant a Escaldes-Engordany per presentar una candidatura parroquial. La llista està força avançada i tot assenyala que el número u estarà ocupat per l’exliberal França Riberaygua, tot i que la decisió no està presa encara que ella està disponible. Les mateixes fonts van afirmar que  en principi, el tercer lloc de la llista nacional de la Tercera Via seria per a Escaldes-Engordany. La formació va proposar el lloc a l’exliberal i director de Capesa Eduard López Mirmi, però va rebutjar l’oferiment. Amb tot, López Mirmi no descarta del tot repensar-s’ho. Les fonts consultades van indicar que Joan Carles Camp podria ser un dels integrants de la llista nacional. I per a la candidatura territorial de la Tercera Via a Andorra la Vella s’ha ofert el primer lloc a Emi Matarrodona, fins ara presidenta del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella. Matarrodona, però, encara no tindria res de decidit i s’estaria rumiant la proposta. Per altra banda, Podem va anunciar ahir que només serà present als comicis amb una llista nacional, després que les candidatures de Sant Julià de Lòria i Ordino en què es treballava s’hagin desestimat. De moment estan clars els dos noms que encapçalaran la candidatura. Així, el cap de llista serà Joan Seguí i el número dos l’ocuparà Joseba Imanol. Des de la formació es va indicar que la resta de membres no es donaran a conèixer fins a la presentació de les candidatures, tenint en compte que algunes persones que podrien ocupar algun lloc a la llista han rebut “certes persecucions” al seu lloc de treball, una situació que ha fet saltar l’alarma i que el partit polític va traslladar a la delegació de l’OSCE, que es va desplaçar al Principat per observar el procés electoral. De fet, des de Podem es remarca que la primera persecució ja la van rebre en el moment de registrar-se com a partit polític, un fet que va impedir-los presentar-se a les darreres eleccions comunals arran de la pressió dels “clans familiars” del país, indiquen. Un altre aspecte que han denunciat davant de l’OSCE ha estat el termini de cinc dies per presentar les candidatures electorals, que consideren massa curt.
Des de Podem també es va exposar que ja tenen el programa electoral embastat. Com a punts fonamentals aquest oferirà mesures centrades en els salaris, les pensions, l’habitatge i l’avortament. En resum, exposen que es tracta de garantir a la població una qualitat de vida que no s’ha trobat amb Demòcrates per Andorra (DA).

 

ciutadans compromesos
tercera via
podem
eleccions generals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte