Diari digital d'Andorra Bondia
Conveni amb Malta per evitar la doble imposició
Conveni amb Malta per evitar la doble imposició

Conveni amb Malta per evitar la doble imposició


Escrit per: 
Redacció

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el seu homòleg de Malta, George Vella, van signar ahir el conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda. La firma va tenir lloc durant una reunió bilateral dels dos ministres, que coincideixen a Nova York amb motiu de la celebració de la 71a Assemblea General de l’ONU.

Les negociacions van arrencar el setembre del 2013 durant la reunió bilateral que va mantenir el cap de Govern, Antoni Martí, amb el primer ministre de Malta, Joseph Muscat. Posteriorment, Saboya, durant una visita oficial a Malta, va reiterar a Vella la predisposició d’Andorra per iniciar la negociació d’un conveni per evitar la doble imposició i, finalment, l’octubre del 2014 el ministre Jordi Cinca va enviar una carta al ministre de Finances de Malta, Edward Scicluna, sol·licitant formalment l’inici de les negociacions. El desembre del 2015, tots dos països van rubricar aquest acord.

El conveni estableix la tributació en el país de residència i la clàusula de definició de beneficiari efectiu d’acord amb els estàndards de l’OCDE. La tributació compartida també segueix el model d’aquest organisme. La signatura d’aquest conveni dóna continuïtat a la política del Govern de tancar una xarxa d’acords de no doble imposició amb diferents estats. Des de l’executiu es va indicar que els CDI són una peça fonamental per a la diversificació de l’economia, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal.

Saboya es va trobar amb el seu homòleg dels Països Baixos, Bert Koenders. Tots dos ministres van valorar la possibilitat de negociar un conveni de no doble imposició. També es va reunir amb els seus homòlegs polonès i noruec, amb els quals va tractar de l’aproximació d’Andorra a Europa i el procés d’obertura econòmica i d’homologació fiscal del Principat. El cap de Govern, Antoni Martí, va felicitar el copríncep francès, François Hollande, per la intervenció en el debat general.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte