Diari digital d'Andorra Bondia

Crítiques a DA per voler fer “un titular de campanya” de l’estació de busos


Escrit per: 
M. S. C.

El candidat a la territorial d’Andorra la Vella del PS+Verds+IC+I Joan Ramon Marina va criticar ahir les “declaracions interessades” sobre l’estació central d’autobusos, que “Ferrer i Cinca ja han negociat i tret al BOPA”. Marina va recordar que durant aquesta legislatura David Rios, al capdavant del grup parlamentari socialdemòcrata, ha estat lluitant per incloure la infraestructura al pressupost. “Però DA deia que no, no, no..., no perquè havia de ser un titular de campanya electoral”, va dir.
El candidat de la coalició progressista considera que el lloc on es preveu ubicar no és el més adequat, un terreny poc cèntric i proper a una zona industrial. En canvi, la formació apostava per les parcel·les situades davant de l’Andorra 2000, a l’avinguda Tarragona, un fet que permetria revitalitzar la zona de Prada Ramon. “Això mostra com funciona la combinació Ferrer-Cinca”, va remarcar Marina, al mateix temps que va acusar l’excònsol de la capital d’haver tingut en compte només “dues o tres famílies” de l’avinguda Meritxell a l’hora d’emprendre la reforma de l’eix. “Lleig”, va dir. El candidat també es va tornar a referir a Rosa Ferrer quan va acusar “alguns programes electorals” d’incloure mesures que són competència comunal, com els desguassos de Santa Coloma, “quan has tingut temps de fer-ho des del Comú”.
Marina va destacar que “el duel territorial real només és entre Demòcrates per Andorra i nosaltres”. En aquest sentit va remarcar que hi ha dos discursos: el demòcrata, que és la “no visió”, ja que l’únic objectiu que els va portar a néixer va ser fer fora el PS del Govern, i el de la coalició progressista, que no suplanta ni nega la paraula a ningú, al mateix temps que va avisar que no es pot legislar contra el poble, tal com ha fet DA, amb mesures a la CASS que comportaran una reducció del poder adquisitiu a partir de l’1 de març i lleis que representen una pèrdua de llibertat per a periodistes i opinadors, com la llei mordassa.
El candidat va fer aquestes afirmacions durant la reunió de poble que va tenir lloc ahir a Andorra la Vella. També hi va intervenir el candidat a cap de Govern, Pere López, que va assenyalar la necessitat d’un canvi d’ordre en la política econòmica, ja que la inversió estrangera és un procés que va lent. Davant d’això, la coalició creu que la prioritat són els sectors tradicionals, com el petit comerç, amb mesures com la reducció de les comissions bancàries dels pagaments amb targeta i facilitar els tràmits a la duana, així com impulsar una marca Andorra vinculada també al comerç al detall. A més, es projecta definir conjuntament amb el sector i la resta d’administracions la política turística, i impulsar nous nínxols de mercat. Així mateix, s’aposta per fer una llei d’emprenedoria, que preveu formació i ajudes, i fixar la cotització mínima obligatòria dels autònoms entre 250 i  300 euros sense que això comporti una pèrdua de prestacions.
També el candidat per Andorra la Vella Jan Cartes va reiterar el compromís amb la transparència i la participació ciutadana. En aquest sentit va assenyalar que la coalició està parlant d’una “escolta activa” per poder arribar a un consens.
Arran d’una intervenció dels assistents, López va defensar que Junts es presenta amb un model alternatiu als altres tres i que vol governar per canviar les coses. A més va declarar que la política de pactes post-electorals no es pot fer a priori i va afegir que “segons el pes que obtingui cadascú veurem a qui correspon iniciar converses”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte