Diari digital d'Andorra Bondia

DA veu amb bons ulls la proposta del PS de regular els ajuts que no poden percebre els clients del bingo


Escrit per: 
Agències

La Comissió Legislativa d'Economia s'ha reunit aquest dimecres al matí per nomenar la ponent del projecte de llei del joc del bingo i començar a debatre'n les esmenes.

La ponent del projecte de llei serà la consellera demòcrata Olga Gelabert, i es preveu que les esmenes es puguin tancar ja en la reunió de la reunió de la comissió del proper dilluns 15 d'octubre. En un principi, l'esmena més transcendent, que és la que els socialdemòcrates van presentar perquè els ajuts que no poden percebre els clients de les sales de bingo quedin regulats en un reglament, seria ben rebuda pels demòcrates, tot i que encara no s'ha tancat el seu posicionament. Pel que fa a les altres dues esmenes dels socialdemòcrates, es preveu que es puguin transaccionar.
Els socialdemòcrates van presentar una esmena al projecte de llei del joc del bingo perquè s'elabori un reglament que determini aquells ajuts socials que no poden rebre els clients de les sales de bingo. El text del projecte de llei estableix que els qui en reben no poden entrar a les sales, però els socialdemòcrates consideren que els ajuts que existeixen són molt variats i que per tant s'hauria de regular en un reglament, a quins es fa referència específicament. Segons ha indicat la presidenta de la comissió, la consellera demòcrata Sílvia Calvó, en principi aquesta esmena està ben vista pels demòcrates i segurament s'acceptarà, tot i que encara s'ha d'estudiar el posicionament final.
Pel que fa a les altres dues esmenes que els socialdemòcrates van presentar, el conseller David Rios ha indicat que el més probable és que es transaccionin. La primera feia referència a l'increment del preu de les màquines de les sales de bingo, i els socialdemòcrates proposaven que variés en funció de l'IPC. En la comissió, però, s'ha comentat que el procediment habitual és que es reguli en el pressupost, i segurament aquesta serà la via que acordaran els dos grups.
La darrera esmena és una qüestió del redactat i segurament també es transaccionarà per trobar una redacció que convingui a les dues parts.
Els consellers preveuen que el proper dilluns ja es puguin votar les esmenes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte