Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la compareixença del titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.
Un moment de la compareixença del titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover.

El Govern constata com a mínim 21 acomiadaments no justificats


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Com a mínim 21 de les 324 persones que han estat acomiadades aquests dies i s’han inscrit al registre habilitat per l’executiu haurien perdut la feina de forma “no justificada”. Així ho va avançar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, que va precisar que de les persones inscrites el departament de Treball ha contactat i analitzat ja els casos concrets de 153, entre les quals hi hauria aquestes 21.
El ministre, que va recordar que fins a 76% dels inscrits (246) tenien contractes lligats a la temporada o de durada determinada i que 78 dels acomiadats sí gaudien d’un contracte indefinit, va explicar que des del departament ja s’han fet les recomanacions pertinents i la informació dels recursos que tindrien al seu abast per tal que davant un acomiadament que seria improcedent aquestes persones poguessin o bé “recuperar la feina o rebre la indemnització escaient per un comiat improcedent”.
Jover, que va qualificar d’“important”  la xifra de 21, va reiterar la demanda de “responsabilitat a les empreses”, i va reiterar que des del departament de Treball es contactarà amb cada un dels inscrits al registre per determinar en quines condicions s’han portat a terme aquests acomiadaments i comprovar si s’han fet conforme a llei o no.
D’altra banda, el ministre va voler destacar el treball que s’està fent, a través del ministeri d’Afers Exteriors, prop de les autoritats argentines per tal que malgrat el tancament de l’espai aeri de 15 dies decretat poguessin acabar autoritzant el vol que, conjuntament amb Turisme i Ski Andorra, s’està preparant perquè diumenge es puguin repatriar des de l’aeroport de Tolosa uns 400 ciutadans argentins.  
Jover, que va recordar que en un principi hi havia previstos tres vols que es van haver d’anul·lar i no es va atrevir a donar per segur el vol previst per diumenge, va explicar que s’està treballant a definir els criteris per escollir les persones que podran viatjar, i malgrat no tenir definits encara els criteris que se seguiran, sí que va emfasitzar que es prioritzarà aquells que hagin de tornar al seu país de manera més urgent. 
La voluntat de l’executiu, un cop es porti a terme aquest vol, és poder “anar repetint aquesta operació fins ajudar” tots els temporers a tornar al seu país, tal com va remarcar el ministre portaveu, que va incidir que caldrà fer el recompte dels temporers que encara són al país després que en el registre habilitat n’hi hagués 1.775 d’inscrits, si bé alguns d’aquests “ja han pogut marxar”.
Pel que fa al programa de crèdits tous perquè les empreses i autònoms puguin fer front a despeses de funcionament i a préstecs bancaris, Jover va precisar que ja s’han rebut 993 sol·licituds, peticions que està avaluant un equip integrat per una vintena de persones amb la voluntat d’“agilitzar al màxim les resolucions”.
Quant al fons solidari per rebre donacions, el ministre va explicar que a través dels comptes bancaris s’han ingressat ja més de 580.000 euros als quals cal sumar-hi els més de 34.000 recaptats a través dels missatges enviats al 828.

Govern
acomiadaments
no justificats
com a mínim
21
constata

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte