Diari digital d'Andorra Bondia

El PS “exigeix” que s’acabi l’auditoria de PwC i es presenti


Escrit per: 
M.F.

El conseller general del Partit Socialdemòcrata i president del grup parlamentari mixt, Pere López, va “exigir” ahir que es facin públics els resultats de l’auditoria dels comptes de BPA que està duent a terme PwC i que es presentin les conclusions. Consideren que no hi ha motius per al retard i que s’està “malmetent” la imatge del país. 
López no es va voler pronunciar sobre les possibles pressions per als resultats de l’auditoria, però va destacar que en un primer moment es va donar un termini de tres mesos, sabent el volum de comptes que hi havia, i, tot i que semblava “un termini prudencial”, el cert és que s’ha anat retardant fins a arribar als set mesos actuals i, en el transcurs de l’auditoria, a més, s’han anat modificant els criteris per a la revisió dels comptes. “No volem pensar que hi ha una voluntat de dilatar-ho, però el termini està vençut”, va exposar el president del grup mixt, afegint que “potser el resultat no satisfà algú”. Sobre els motius del retard, va manifestar que els desconeixen i que aquesta és una resposta que ha de donar qui va fer l’encàrrec, però va afegir que “no és cert” que els controls “fossin deficients”, tal com s’ha manifestat. Per tant, creuen que ja s’ha de disposar d’un percentatge suficient per poder donar els resultats, sabent quins clients poden tenir més risc, i perquè els que ja compleixen els estàndards puguin passar a Vall Banc i operar normalment. 
També es va referir a “l’estirada d’orelles” que el president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró, va fer al Govern durant el seu discurs. Va lamentar que un any després d’haver promès l’augment de les pensions i el cofinançament dels tractaments de podologia “no hi ha res de res”.  

Informació a la comissió
Sobre la comissió de vigilància d’ahir, hi van comparèixer els representants de les entitats financeres no bancàries i López va tornar a evidenciar que no se’ls facilita informació. De fet, sembla que aquest darrer motiu va provocar que el conseller d’SDP, Víctor Naudi, abandonés la reunió, segons RTVA.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte