Diari digital d'Andorra Bondia

El temps per fer la segona revisió de la ITV serà de 15 dies


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

Els vehicles que no passin la prova de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) disposaran de quinze dies, i no de quatre com passava fins ara, per reparar les deficiències detectades i presentar-se de nou sense que s’hagi d’abonar cap despesa suplementària.

Això serà així gràcies a la modificació del reglament tècnic regulador de la ITV que ha proposat el ministeri d’Economia i Territori, que fixa que hi haurà un termini de quinze dies naturals per corregir els defectes en lloc dels quatre dies hàbils que hi havia fins ara. La situació que s’ha constatat, segons el Govern, és que els usuaris troben que el temps és ara materialment insuficient perquè els tallers mecànics puguin obtenir els recanvis necessaris i realitzar les reparacions exigides.

Dissolució de la societat creada per llogar l’oficina a París

El consell de ministres va aprovar ahir el projecte de llei de dissolució de la Société de Développement du Tourisme en Andorre. Aquesta societat, de responsabilitat limitada i de dret francès, es va crear el 1992 per llogar el local de l’oficina de turisme d’Andorra a París.
L’11 d’abril del 2012 el Govern va aprovar el nou model de promoció turística d’An­dorra a l’estranger per adaptar-se a les noves tendències i les exigències dels futurs visitants. Una de les conseqüències directes d’aquest nou model va ser la decisió de tancar les oficines de turisme d’Andorra a Barcelona i a París. La dissolució dóna continuïtat a la clausura definitiva de l’oficina de turisme a París el 31 de desembre del 2012, segons l’executiu.

Les proves s’hauran de fer en centres del país

El Govern ha modificat, a proposta del ministeri de Salut, el reglament dels serveis de salut laboral. El canvi, que busca garantir la qualitat, fixa l’obligatorietat que les anàlisis clíniques i les proves de diagnòstic per la imatge dels exàmens de salut dels treballadors es facin  en laboratoris clínics o centres de diagnòstic per la imatge degudament autoritzats a Andorra.  El decret també preveu una disposició transitòria de tres mesos per permetre l’adaptació a la nova normativa de les empreses de riscos laborals que tinguin subcontractada l’activitat d’anàlisis clíniques a laboratoris de  l’estranger.

Canvi per tenir permís de caça

El Govern va aprovar ahir la modificació del reglament d’avaluació per a l’obtenció del certificat d’aptitud per a la llicència de caça. El canvi permet que el candidat que no superi alguna prova teòrica pugui conservar la nota de les àrees superades per a convocatòries posteriors dins del mateix any natural.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte