Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Torrent i Sergi González davant una promoció d’habitatges a mig fer a Santa Coloma.
Marc Torrent i Sergi González davant una promoció d’habitatges a mig fer a Santa Coloma.

Enclar vol incorporar pisos buits per reformar al mercat de lloguer


Escrit per: 
Redacció / Foto: Enclar

Donar resposta a la crisi habitacional és una de les grans prioritats d’Enclar. Per això, una de les mesures que s’impulsarà des del Comú, en cas de victòria electoral el 17 de desembre vinent, serà la posada al mercat de lloguer de pisos que ara es troben buits perquè necessiten reformes i els propietaris no poden assumir el cost de la rehabilitació. Això es farà a través d’una borsa pública d’habitatges de lloguer a preu regulat.

Així ho han explicat avui el cap de la llista de la coalició integrada per Concòrdia, Partit Socialdemòcrata i Somveïns, Sergi González, i el número quatre de la candidatura, Marc Torrent, que han remarcat que encara que siguin limitades, l’objectiu d’Enclar és esprémer al màxim les competències comunals en matèria d’habitatge.

La via no serà “construir com proposa DA, perquè aquesta no és una solució que resolgui el problema de la gent de forma immediata”, ha destacat González, que ha recordat que “tenim molts pisos buits que amb una reforma es podrien habitar”. Això es farà amb el programa Reviu Andorra la Vella, destinat a posar al mercat habitatges buits amb necessitat de reformes i que el propietari no pugui assumir. Aquests habitatges s’hauran de cedir al Comú durant un mínim de deu anys per destinar-los a lloguer a preu regulat.

A canvi, el Comú garantirà la posada al dia de l’habitatge amb finançament públic en aspectes com ara l’accessibilitat, l’eficiència energètica i habitabilitat. Aquests lloguers seran gestionats pel Comú amb una assegurança de garantia de cobrament per al propietari. A més, els propietaris d’immobles que participin en aquest programa estaran exempts dels impostos d’inquilinat. Així mateix, el Comú assegurarà als privats el retorn en bon estat de l’habitatge després del període de cessió.

Enclar, que aposta per crear un departament d’Habitatge, promourà ajudes com ha fet el Comú d’Escaldes-Engordany.

Enclar
pisos
lloguer

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte