Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, amb la coordinadora de comerç de fons.
La cònsol major escaldenca, Rosa Gili, amb la coordinadora de comerç de fons.

Escaldes nomena una coordinadora per millorar el vincle amb els comerciants


Escrit per: 
V.G.P. / Foto: M.F.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha creat la figura d’una coordinadora de comerç per “enfortir lligams” entre el teixit empresarial i la corporació. Tal com ha exposat la cònsol major, Rosa Gili, “a vegades des del Comú es poden fer accions, però parlant amb els implicats podem tenir altres punts de vista i fer-les d’una altra manera”. Així, la nova coordinadora servirà també per consolidar la participació ciutadana dins l’àmbit econòmic i recollir de manera àgil les propostes de millora més comunes.

Tot i que la d'aquest matí era una reunió de poble dedicada exclusivament al comerç i la restauració, Gili ha aprofitat l’ocasió per fer un repàs dels seus tres anys i mig de mandat en què ha destacat les intervencions urbanístiques, des del gran projecte Caldes per dinamitzar la part alta de la parròquia fins al patrocini de tota mena d’esdeveniments. En qualsevol cas, ha assegurat, “tot el que hem fet, ho hem fet pensant perquè Escaldes sigui més atractiva i tenint en compte els seus residents. Perquè si els residents estan bé, els turistes estaran bé i l’economia anirà bé”. 

Respecte a l’estudi que va fer la Cambra de Comerç per avaluar la situació actual del comerç escaldenc i com es pot reformular per tal que no es concentri únicament a l’avinguda Carlemany, la cònsol ha indicat que “ja tenim els resultats i ara els volem posar en pràctica”. Una mesura que es podria prendre, va exemplificar, és la millora dels senyals.

Malgrat això, Gili ha afirmat que en els últims anys “hem tingut moltes obertures comercials”, fet que demostra que “Escaldes és una parròquia atractiva” i que “anem en la bona línia”. Ara bé, això no vol dir que “ens hàgim de quedar aquí”, ja que “som ambiciosos i volem ser millors; tenir una bona imatge, que les condicions fiscals siguin interessants i que hi hagi moviment”. 

Com a accions per al futur més immediat, des del Comú es pretén “potenciar l’economia local, fomentant el petit comerç i de proximitat, oferint més protagonisme a l’activitat lúdica i expandint els beneficis de tenir la vall del Madriu com a Patrimoni Immaterial de la Unesco”. Però “necessitem el teixit econòmic, comercial i hoteler com a interlocutors; si no, el Comú no pot fer res”, ha admès Gili.

Andorra
escaldes
Gili
comerciants
restauració
reunió de poble

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte