Diari digital d'Andorra Bondia
Espot al seu despatx de l'edifici administratiu del Govern.
Espot al seu despatx de l'edifici administratiu del Govern.

Espot considera "estèril" la polèmica per l'actualització de les graelles salarials de la Funció pública


Escrit per: 
V.D./E.O. / Foto: Facundo Santana

El cap de Govern, Xavier Espot, ha valorat que la polèmica generada al tomb de l'actualització de les graelles salarials de la Funció pública "és una mica estèril". Ho ha dit després d'assegurar que es tracta d'una "discrepància sobre a quins conceptes retributius s'havia d'aplicar o no el 3%" d'augment.

La plataforma sindical va informar aquest dilluns que havia presentat una demanda judicial contra la decisió del Govern de no apujar el 3% al complement de millora dels funcionaris. Segons expliquen els representants dels treballadors públics, el fet d'aplicar-lo només al sou base, i no al complement com "sempre" s'havia fet amb l'IPC, va fer que algunes posicions retributives es rebaixessin i que aquestes no es poden modificar si no hi ha un canvi de lloc de treball.

Després d'haver presentat un recurs administratiu per aquests canvis de posicions retributives, els funcionaris diuen que es van trobar amb una nova modificació, ara l'alça, d'aquestes. Per això van decidir presentar la demanda judicial per la via administrativa, aportant "proves" de les modificacions de nòmines de tots els cossos de l'Administració general i de la de Justícia, segons han precisat fonts de la plataforma sindical aquest dimarts, assenyalant que tenen "dubtes raonables" i que si estiguessin "totalment convençuts" que s'hagués produït alguna falsedat de document públic s'hauria presentat directament una querella.

Per la seva banda, Espot ha defensat que va ser l'anterior govern i els grups parlamentaris que li donaven suport els que van "decidir incrementar aquest 3%", i fer-ho per llei, i així "millorar la capacitat adquisitiva dels treballadors públics". En aquest sentit, ha afegit que "a ningú se li pot escapar que no hi ha cap voluntat de perjudicar els treballadors públics, al contrari". "Va ser una decisió política, unilateral, de l'anterior Govern i de la majoria parlamentària", ha insistit.

Malgrat tot, el cap de Govern ha assenyalat que "és legítim" que els funcionaris "reclamin el que considerin oportú" i que com que l'executiu creu que no s'ha d'ampliar l'augment a altres conceptes retributius altres que el sou base, "com ha de ser, serà la Justícia qui acabi dirimint".

funcionaris
plataforma sindical
graella salarial
Xavier Espot

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte