Diari digital d'Andorra Bondia

La plataforma mostra “desconfiança” en la visita dels experts francesos


Escrit per: 
M. F. / Foto: M. T.


Els grans absents en la reunió pública que va celebrar ahir la plataforma No a l’Heliport al Patapou van ser Demòcrates per Andorra, una absència que el portaveu, Isidre Bartumeu, va lamentar qualificant-la de “manca de coratge”. Sí que hi va haver, en canvi, els representants del Partit Socialdemòcrata (PS), del Partit Liberal (PLA) i de Coalició d’Independents (Cd’i).

Tots van coincidir a assenyalar els dubtes que genera l’adjudicació de l’heliport i van constatar, unànimement, que l’opció escollida és la pitjor. Pel que fa a la plataforma, van reiterar la “desconfiança” en el resultat que pugui tenir la visita dels experts francesos i van lamentar que el Govern no els hagi considerat part legitimada per presentar un recurs tot i que pensen que poden guanyar als tribunals.
En aquest sentit, Bartumeu va posar en relleu que negar la legitimació de la plataforma per presentar un recurs “és un reduccionisme processal contrari a qualsevol Estat de dret”, ja que va recordar que al darrere hi ha 2.600 persones. Per la seva banda, el cònsol menor, Jordi Minguillón, que representava Cd’i en la presentació, va dir que la qüestió que es planteja és que si tampoc el Comú de la capital ha estat considerada part legitimada llavors “¿qui ho està?”
Bartumeu va afegir que reben la visita dels tècnics francesos, anunciada per als pròxims dies, amb “escepticisme” i “preocupació”, ja que va recordar que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va manifestar “amb la seva dicció atropellada i acigronada” que els tècnics havien de “corroborar” els informes de què ja disposa el Govern.
Sobre aquesta visita, la cònsol major, Rosa Ferrer, que es trobava entre el públic, va posar en relleu que la pregunta que s’ha plantejat a aquests tècnics no és la correcta, ja que “si es demana si pot enlairar i aterrar allà un helicòpter, la resposta serà que sí”, però va insistir que aquesta no és la qüestió que s’ha de plantejar, sinó si és el lloc òptim. Ferrer va lamentar, novament, l’actitud de l’executiu en aquest afer i va anunciar que “esgotarem totes les vies” i va afegir que “si cal fer una consulta”, tal com plantegen des de la plataforma, doncs es farà la proposta al consell de comú.
Durant la reunió, el cònsol menor va exposar els punts que els porten a estar en contra del projecte, ja que va recordar que no s’oposen a un heliport nacional, sinó que es faci al Patapou. Així, va esmentar la seguretat, la falta d’accés rodat o les línies de sobrevol com a punts en contra.
El secretari d’organització del PS i conseller del Comú, Marc Cornella, va exposar que “el clamor popular [contra el projecte] respon a alguna cosa” i va concloure que ha “arribat l’hora que el Govern el desestimi”.
Per la seva banda, el secretari general del PLA, Ferran Costa, va exposar els dubtes que genera l’adjudicació i va lamentar que el Govern, de “la gran oportunitat que tenia [amb el projecte d’heliport nacional], n’ha aconseguit crear un gran problema”, ja que va recordar que la ciutadania recolza que es faci un heliport nacional però no al lloc escollit.
Entre el públic es trobava la consellera del PS al Comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell, que va demanar qui considera el Govern legitimat per fer recurs.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte